Пт, 2024-03-29, 16:22
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Грудень » 10 » ЦРУ: РФ намагалася допомогти Трампу перемогти на виборах в США
12:43
ЦРУ: РФ намагалася допомогти Трампу перемогти на виборах в США

ЦРУ визначило в секретній доповіді, що Росія втрутилася у вибори президента США в 2016 році, більшою мірою щоб допомогти кандидату від Республіканської партії Дональду Трампу здобути перемогу, а не просто підірвати довіру до виборчої системи в цілому.

Про це повідомили чиновники, поінформовані з цього питання, передає The Washington Post.

За їх словами, спецслужби виявили осіб, пов'язаних з російським урядом, які надали WikiLeaks тисячі електронних листів, отриманих в результаті хакерської атаки на Національний комітет Демократичної партії США, включаючи пошту голови передвиборної кампанії кандидата-демократа Хілларі Клінтон.

Співрозмовники видання описали цих осіб як вже відомих розвідувального співтовариства, задіяних у масштабній операції Росії щодо підвищення шансів Трампа на перемогу і ослаблення Клінтон.

"Розвідувальне співтовариство зробило висновок, що метою Росії було - підтримати одного з кандидатів, щоб допомогти Трампу обратися, - розповів високопоставлений чиновник. - Це загальна думка".

Спецслужби представили доповідь членам Сенату США, повідомили джерела. ЦРУ ознайомило сенаторів зі своїми висновками на закритому брифінгу минулого тижня. Доповідачі заявили, що тепер "досить очевидно", що обрання Трампа було метою Росії, розповіли співрозмовники газети на умовах анонімності.

Разом з тим інший високопоставлений чиновник заявив виданню, що у спецслужб немає конкретних розвідданих, що підтверджують, що саме Кремль керував особами, передавали електронну переписку Демократичної партії представникам WikiLeaks. За словами джерела, мова йде скоріше про осіб, які перебувають в "одному кроці" від російського уряду, ніж про держслужбовців.

Представники Білого дому і ЦРУ відмовилися від коментарів.

У той же час напередодні в Білому домі заявили, що колишній президент США Барак Обама доручив провести "всебічний аналіз" хакерських атак Росії впродовж передвиборної кампанії, в той час зростає тиск з боку Конгресу, що вимагає більш широкого публічного пояснення, в чому ж саме полягала втручання Росії у вибори президента Сполучених Штатів. Про це повідомила радник президента США з внутрішньої безпеки Ліза Монако.

Результати звіту повинні бути представлені до 20 січня, коли закінчиться термін президентських повноважень Обами. Аналіз буде проводитися під керівництвом іде у відставку директора національної розвідки США Джеймса Клеппера, повідомили чиновники.

Перехідна команда Трампа тим часом спростувала висновки ЦРУ.

"Це ті ж люди, які заявили, що у Саддама Хуссейна є зброя масового знищення. Вибори давно завершилися однією з найбільших перемог Колегії вибірників в історії. Прийшов час рухатися далі і зробити Америку знову великою", - йдеться в заяві соратників новообраного президента США, зробленому напередодні ввечері.

Сам Трамп раніше послідовно відхиляв припущення про втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах.

"Я не вірю, що вони втрутилися, - заявив він на цьому тижні журналу Time. - Це могла бути Росія. І це міг бути Китай. І це міг бути якийсь хлопець, який сидить у себе вдома в Нью-Джерсі", - цитує InoPressa.

Напередодні президентських виборів керівництво США неодноразово висловлювало припущення про те, що сервера Демократичної партії зламали хакери, пов'язані з російською владою. На думку Вашингтона, Росія таким чином намагалася вплинути на підсумки голосування. Втім, ніяких доказів представлено не було. У Москві звинувачення називали голослівними.

На початку жовтня Вашингтон офіційно звинуватив Росію у зломі серверів Демократичної партії США.

"Розвідувальне співтовариство США впевнене, що уряд РФ розпорядився про недавні зломи електронних повідомлень осіб і установ, в тому числі політичних організацій США", - підкреслювалося в заяві Міністерства внутрішньої безпеки США і офісу директора національної розвідки.

У Трампа розкритикували доповідь ЦРУ

Команда обраного президента США Дональда Трампа розкритикувала доповідь ЦРУ, в якій повідомляється про втручання Росії у вибори в США. Про це повідомила газета The Washington Post.

"Доповідь написали ті ж самі люди, які стверджували, що у Саддама Хусейна є зброя масового знищення", - йдеться в заяві штабу Трампа.

Там також відзначили, що вибори "закінчилися давно" і "зараз час іти вперед" і "знову робити Америку великою".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1959 | Додав: adminA | Теги: трамп, США, вибори, перемога, РФ, цру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]