Вт, 2024-04-23, 21:56
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Cвій перший електромобіль показав Jaguar
13:47
Cвій перший електромобіль показав Jaguar

Британська компанія Jaguar представила в рамках автошоу в Лос-Анджелесі свій перший електромобіль - концептуальний кросовер I-Pace. Серійний Jaguar I-Pace буде представлено наприкінці 2017 року, а продажі моделі стартують 2018-го.

Модель побудована на базі нової алюмінієвої платформи, в раму якої вбудовані батареї на 90 кіловат-годин, що живлять два електромотори (по одному на вісь) сумарною потужністю 400 кінських сил і обертовим моментом 516 ньютон-метрів. До 100 км/год I-Pace розганяється за чотири секунди, максимальну швидкість виробник поки що не уточнює.

Запас ходу електрокросовера перевищує 500 км. Фірмовий зарядний пристрій дозволяє на 80% поповнити заряд батарей за 90 хвилин, а цілком батарея заряджається трохи більш ніж за дві години.

Підвіска концептуальної новинки запозичена у серійного кросовера Jaguar F-Pace. I-Pace отримав два багажника, повністю цифрову панель приладів, мультимедійну систему з сенсорним дисплеєм і тачпадом на кермі, а також колісні диски на 23 дюйми. Селектор коробки передач відсутній - все управління здійснюється кнопками.

Дизайн концепт-кара виконаний у стилістиці останніх Jaguar і вирізняється проробленою аеродинамікою. Заявлений коефіцієнт опору у I-Pace - 0,29. Це краще, ніж у BMW X4 або Range Rover Evoque - 0,33 і 0,35 відповідно.

Вартість новинки в Європі буде приблизно на 10-15% вища, ніж у Jaguar F-Pace, ціни на який стартують з 42 тисяч доларів. Конкурентами електрокросовера Jaguar називають серійну Tesla Model X і поки що теж концептуальні Audi e-tron і Mercedes-Benz Generation EQ. Для порівняння: найдоступніша версія Model X сьогодні коштує більш як 81 тисячу доларів при запасі ходу 354 км.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 11010 | Додав: adminA | Теги: Jaguar, перший електромобіль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]