Сб, 2024-04-20, 01:28
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Квітень » 14 » Декоративна облицювальна цегла і всі її переваги
09:34
Декоративна облицювальна цегла і всі її переваги

Цегла - найдавніший будівельний матеріал. Існує кілька видів цегли, але варто окрему увагу приділити облицювальній керамічній цеглі, а також його слабких місць.

Вважається, що облицювальна цегла - це відмінний матеріал, за допомогою якого можна звести нові красиві споруди, а також реанімувати старі будівлі і вибір якої найрізноманітний https://eurobud.lviv.ua/. Це твердження в принципі можна вважати вірним, але тільки в тому випадку, якщо ви збираєтеся використовувати матеріал іноземного виробництва. Вітчизняні декоративні облицювальні цеглини часто недосконалі, що позначається на якості кладці, а отже, і на зовнішньому вигляді всієї споруди.

Перша проблема матеріалу, що випускається вітчизняними фірмами-виробниками - вкраплення вапна. Це до того ж і найголовніша проблема, над вирішенням якої виробники працюють досить давно і поки що вдіяти з нею нічого не змогли.

Недосвідчений користувач може подумати, що присутність такого стороннього матеріалу, як вапно, не така вже й трагедія, але фахівці знають, що використовувати подібний матеріали просто не можна. А чому? Вапно не дасть про себе знати, поки до неї не проникне волога. Ось чому для приготування штукатурних розчинів прийнято використовувати тільки гашене вапно, для того щоб при з'єднанні даного матеріалу з водою не відбувалася хімічна реакція гасіння, від якої вапно починає роздуватися.

Якщо зі штукатурками все зрозуміло - вибрати якісний вапняний матеріал, то з цеглою все складніше, тому що потрапляє в нього саме негашене вапно. Якщо дощ буде йти протягом декількох днів і промочить цегла до того місця, де є вапняні вкраплення, готуйтеся до неприємностей, які проявляються не відразу. Вапно під впливом вологи поступово починає набухати, приводячи до підвищеного тиску в цеглі. Деякий час декоративний облицювальний цегла цю напругу витримує, але в один «прекрасний» день він все ж «здається» і дає тріщини. В результаті зовнішній вигляд матеріалу зіпсований сколами і тріщинами, що, природно, аж ніяк не прикрашає фасад.

Що ж робити? Найкраще купувати декоративну облицювальну цеглу у перевірених часом виробників, які за час свого існування встигли вийти на лідируючі позиції ринку, і то це не дає ніяких гарантій. Можна ще порадити ретельно подивитися на цеглу, але в більшості випадків це ні до чого не призводить: вапняні вкраплення не може побачити навіть фахівець.

Друга проблема вітчизняної облицювальної цегли - різні відтінки. Якщо ви все ж вирішили підтримати вітчизняного виробника і зібралися купувати його продукцію, найкраще закупити матеріал великою партією, такий, щоб вистачило на зведення або обробку всієї споруди і ще додайте до отриманого числа десь 20%. Причина в тому, що в різних партіях цегла може дещо відрізнятися по відтінку, хоч і буде заявлений як один і той же колір. Завжди слід купувати матеріалу більше, ніж було отримано за попереднім розрахунком, так як всю партію цегли перевірити практично неможливо, зате при використанні вже придбаної продукції в роботі можна зіткнутися або з браком, або з пошкодженим при транспортуванні матеріалом, який не можна буде використовувати.

Від придбання зайвих 20% можна відмовитися, якщо ви купуєте цегла іноземного виробництва, проте пам'ятайте, що такий матеріал обійдеться дуже і дуже дорого.

Третя неприємність, з якою можна зіткнутися при використанні облицювальної керамічної цегли - порушена геометрія або, просто кажучи, неправильна форма - кожна цеглина має відмінні риси від свого «побратима». Перш ніж зважитися на покупку облицювальний матеріал, уважно вивчіть його - він повинен мати ідеальну брускові форму, неприпустимо наявність відколів і навіть найдрібніших тріщин. Можна навіть взяти дві цеглини і порівняти їх. Тільки переконавшись на 100% в якості матеріалу, можна буде його купувати. В іншому випадку гроші можуть бути «викинуті на вітер», а так як облицювальну цеглу матеріал не з дешевих, то гроші це будуть чималі. Його, звичайно ж, можна буде використовувати, але працювати з ним буде досить складно, стійкість споруди значно погіршиться, зовнішній вигляд будівлі буде не таким, як хотілося б.

При виборі керамічної облицювальної цегли слід віддавати перевагу матеріалам з показником морозостійкості не менше 35 циклів, інакше вже через кілька років він почне руйнуватися, обсипати весь красивий лицьовий шар.

Вважається, що класти цеглу в зимовий час не бажано, це насправді так. Але якщо немає виходу або хочеться скоріше почати будівництво, а за вікном мінусова температура, то не страшно. Слід додати спеціальні сучасні добавки, які можна купити в будь-якому будівельному магазині, але врахуйте, що стоять вони досить дорого. Хочете дешевший варіант? Використовуйте звичайну сіль, у неї, звичайно ж, є і свої недоліки - стіни з плином часу починають покриватися висолами - білими плямами і розводами. Однак дана проблема зовсім і не проблема, так як позбутися від подібних неприємностей можна за допомогою спеціальних дієвих складів, придбати які не складе ніяких труднощів.

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1408 | Додав: admin | Теги: декоративна, цегла, облицювальна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]