Пт, 2024-04-19, 08:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Лютий » 23 » Державна криптовалюта може з’явитися в Швеції
07:17
Державна криптовалюта може з’явитися в Швеції

Центральний банк Швеції на цьому тижні оголосив про початок тестування першої на території ЄС державної криптовалюти. Про це повідомляє шведське видання The local.

e-Krona - це традиційні гроші, але в цифровій формі, які випустив та якими керує центральний банк країни. На відміну від криптовалюти, яка управляються розрізненими онлайн-спільнотами, а не централізованим органом.

Як зазначає видання, Швеція вже кілька років лідирує в процесі переходу до безготівкових розрахунків.

Більше половини шведських банків навіть не зберігають готівку в своїх сховищах.  Більшість платежів відбувається за допомогою кредитних і дебетових карт або мобільних платіжних додатків.

ЦБ Швеції хоче проаналізувати, чи може країна з найменшою залежністю від готівки в світі ефективно запровадити державну криптовалюту. Відзначається, що якщо електронна крона вийде в обіг, вона буде використовуватися для імітації повсякденних банківських операцій, таких як платежі, депозити і зняття коштів з цифрового гаманця.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1411 | Додав: adminA | Теги: Криптовалюта, державна, Швеція, e-Krona | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]