Чт, 2024-03-28, 20:16
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Дитячі інтернати в Україні реформуватиме фонд Джоан Роулінг
14:25
Дитячі інтернати в Україні реформуватиме фонд Джоан Роулінг

Благодійна фундація всесвітньо відомої письменниці Джоан Роулінг "Lumos" у рамках пілотного проекту реформуватиме інтернати, в яких живуть діти з неблагополучних сімей та сироти на Житомирщині.

Про це йдеться в прес-релізі Національного офісу реформи деінституціалізації.

"31 жовтня 2017 року в Житомирі представники британської фундації "Lumos" підпишуть Меморандум про співпрацю з Уповноваженим Президента з прав дитини Миколою Кулебою та Житомирською облдержадміністрацією", - йдеться у повідомленні.

Як вказується, фундація авторки серії книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг надасть інтернатам Житомирщини технічну, експертну та методичну допомогу у реалізації пілотного проекту для сприяння припинення інституціалізації дітей. Тобто будуть реалізовані проекти, спрямовані на підтримку кризових сімей, щоб зменшити кількість відмов від дитини, та заходи з повернення дітей у родину.

Координуватиме пілотний проект у Житомирській області Національний офіс з реформи деінституціалізації при Уповноваженому Президента України з прав дитини, створений за підтримки канадського проекту "EDGE".

Як відомо, британська фундація вже має досвід роботи у цьому напрямку з Болгарією та Молдовою. На сьогодні в цих країнах вже майже повністю зникли інтернати. Тепер "Lumos" планує допомагати Україні з реформою деінституціалізації, яка розпочалась влітку цього року.

Нагадаємо, 9 серпня Кабінет Міністрів України затвердив Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та план заходів з реалізації її першого етапу.

За даними Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, в українських інтернатах зараз перебуває 1,5% дітей країни. Згідно з Національною стратегією, вже у 2026 році дітей в цих закладах має бути менше за 0,5%. А ті, що з різних причин усе ж залишатимуться в інституціях, а не в сім'ях, мешкатимуть в умовах, максимально наближених до сімейних — до 15 осіб в одному закладі.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1789 | Додав: admin | Теги: україна, інтернат, роулінг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]