Чт, 2024-03-28, 13:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 10 » Для української армії НАТО готуватиме сержантів
17:42
Для української армії НАТО готуватиме сержантів

НАТО розпочинає роботу з підготовки сержантського складу української армії. Предметні переговори з цього питання між представниками Альянсу і Міноборони України розпочнуться 15 грудня.

Про це власному кореспондентові Укрінформу в Польщі повідомив керівник групи радників від НАТО з питань реформування військової освіти в Україні, генерал у відставці Богуслав Пацек.

“З 15 грудня почнемо домовлятися у Києві про навчання західними експертами сержантського складу української армії. Це – найбільша освітня програма НАТО в Україні”, - сказав Пацек.

Він поінформував, що підготовка розпочнеться у Львові, де розташований навчальний центр Міноборони України, а згодом вона пошириться на інші міста.

На думку Пацека, ставку слід робити на військовий вишкіл. “Якщо українська армія добре підготується, то цей рівень відчуватиметься вже через 5-10 років”, - констатував представник НАТО.

За його словами, країни Альянсу, зокрема США і Канада, охоче виділяють кошти на навчання українських військових. “Для зміни стандартів у навчанні і підготовці української армії треба 3-5 років і сотні тисяч євро. Країни НАТО завжди охочіше виділяють кошти на навчання, ніж, скажімо, на закупівлю зброї”, - констатував польський генерал.

Він поінформував, що за два роки його роботи радником НАТО з питань військової освіти в Україні багато що змінилося на краще, але багато чого слід ще привести до стандартів Альянсу.

Пацек повідомив, що українські офіцери вже проходять перепідготовку на Заході. Зокрема, за його інформацією, у кожному з чотирьох військових навчальних закладів Польщі навчається від п’яти до десяти слухачів з України.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11181 | Додав: adminA | Теги: української армії, сержантів, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]