Пт, 2024-04-19, 03:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Квітень » 20 » Для вивчення імунної реакції Оксфордський університет хоче заразити COVID-19 добровольців
00:27
Для вивчення імунної реакції Оксфордський університет хоче заразити COVID-19 добровольців

оксфордський університет Оксфордський університет оголосив про початок проєкту, в рамках якого планується повторно заразити коронавірусом добровольців, які вже один раз хворіли. Таким чином вчені планують вивчати імунну відповідь організму.

"Дослідження відбуватиметься у два етапи з різними учасниками. Під час першої фази буде визначено найнижчу дозу вірусу, яка може закріпитися в організмі (а це можливо у близько половини тих, хто вже хворів), однак при цьому буде проявлятися слабо. На другому етапі усі учасники будуть інфіковані стандартизованою дозою вірусу, яка була визначена ​​на першій фазі", — повідомили у пресцентрі університету.

Для участі у першій фазі буде обрано 64 здорових учасників віком від 18 до 30 років, які вже хворіли. У контрольованих умовах їх мають інфікувати оригінальним уханьским штамом. Учасники перебуватимуть на карантині у спеціально розробленій лікарняній палаті мінімум 17 днів під опікою дослідників та пройдуть низку обстежень, зокрема КТ легенів та МРТ серця. Вчені наголошують, що ризик для учасників буде зведений до мінімуму і лікарі перевірять, щоб піддослідні були повністю здорові та повністю вилікувалися від першого зараження.

"Коли ми повторно заразимо добровольців, ми будемо точно знати, як їх імунна система відреагувала на першу інфекцію, коли саме відбулося повторне інфікування і скільки вірусу вони отримали. Крім кращого розуміння того, що відбувається, це може допомогти нам розробити тести, які зможуть точно передбачити, чи захищені люди (від повторного захворювання)", — зазначила керівниця дослідження Хелен Макшейн.

За її словами дослідження на людях у жорстко контрольованих умовах дозволить більш ефективні вакцини і методи лікування, а також зрозуміти, наскільки люди захищені від повторного зараження і на який термін.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1362 | Додав: admin | Теги: імунна, COVID-19, Реакція, університет, вивчення, Оксфордський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]