Пт, 2024-05-03, 13:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Лютий » 12 » Для зміцнення імунної системи: корисні продукти з залізом
00:37
Для зміцнення імунної системи: корисні продукти з залізом

Ослаблення імунітету і втома є типовими проблемами зі здоров’ям взимку, – для їх вирішення ідеально підходять продукти з залізом.

Залізо є одним з найважливіших поживних речовин, необхідних організму у великих кількостях кожен день. Організм перетворює залізо в гемоглобін-білок, який використовується еритроцитами для доставки кисню всім клітинам тіла. Оскільки кожна функція організму так чи інакше використовує кисень, вона потребує заліза.

Дефіцит заліза викликає анемію і хронічну втому. Ці стани послаблюють природні функції мозку, особливо в зростаючому мозку у маленьких дітей. Вагітні жінки з низьким вмістом заліза в крові стикаються з підвищеним ризиком викидня.

Молюски, м’ясо органів і червоне м’ясо – одні з кращих продуктів з залізом. Найбільш значною перевагою заліза з продуктів тваринного походження є його більш висока біодоступність. Залізо з тваринних джерел – гемове. Воно засвоюється організмом без проблем. Негемове залізо з рослинних джерел для свого засвоєння додатково потребує вітаміну С.

Рослинні продукти з залізом. Один з кращих джерел – шпинат: володіє не тільки високим вмістом заліза, але і запасом вітаміну С, який допомагає організму засвоювати мінерал. Вміст заліза в шпинаті стає особливо істотним, якщо він готується в чавунному посуді.

Інший продукт, какао забезпечує організм поряд з залізом безліччю антиоксидантів. Чим чистіше какао, тим вищий в ньому вміст заліза, тому вибирайте темний шоколад з найменшою кількістю обробленого цукру.

Горіхи і насіння також постачають нас залізом. Найбільша кількість заліза серед них містить кешью.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 166 | Додав: admin | Теги: система, продукт, Залізо, імунна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]