Пн, 2024-04-29, 09:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Грудень » 31 » До держзради хочуть прирівняти корупцію
11:55
До держзради хочуть прирівняти корупцію

Корупцію в Україні під час війни хочуть прирівняти до державної зради. Але підслідність таких злочинів планується залишити за антикорупційними органами, а не за СБУ. Про церозповів глава Комітету Ради з питань правової політики Денис Маслов.

Маслов зазначив, що зареєстрував у Верховній раді законопроекти, які перебувають на розгляді у правоохоронному комітеті. Вони передбачають зміни до Кримінального кодексу щодо корупційних правопорушень у сфері правосуддя.

Як пояснив нардеп, зміни стосуються не лише суддів, а й тих, хто пропонує та бере хабарі.

"Ми запропонували підвищити кримінальну відповідальність, у тому числі до максимального терміну – до п'ятнадцяти років позбавлення волі, особливо під час воєнного стану, під час війни. Тому я сприймаю і поділяю цю позицію, що під час війни корупційні правопорушення, які безпосередньо пов'язані з питаннями оборони або з найважливішими державними питаннями, повинні каратися максимально суворо”, - пояснив Маслов.

За словами нардепа, незважаючи на те, що корупцію хочуть прирівняти до держзради, займатися розслідуванням цих злочинів все ж таки будуть антикорупційні органи, а не СБУ.

"Для мене головне - це зміст законопроекту, його суспільна значущість. І ми в ньому пропонуємо прирівняти топ-корупцію у сферах оборони та засад державності до державної зради, бо де-факто це підрив держави. Щодо підслідності, ми не пропонуємо в законопроекті змінювати підслідність", - додав він.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 179 | Додав: admin | Теги: корупція, держзрада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]