Чт, 2024-03-28, 10:44
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Червень » 19 » До європейської системи блокчейна підключилася Україна
00:45
До європейської системи блокчейна підключилася Україна

блокчейн Україна набула статусу спостерігача в Європейському Блокчейні Партнерстві. Приєднання України до ЄБП сприятиме визнанню українських документів про вищу освіту та прав водія для мільйонів українських біженців у Європі.

Представлятиме країну в ЄБП заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку IT Олександр Борняков, який взяв участь в онлайн зустрічі всіх країн членів ЄБП.

"Глобальна мета проекту - створення пан-європейського блокчейну та інтеграція цифрового економічного простору ЄС та України. Наступним етапом стане розширення мережі міждержавних блокчейн-партнерств України з іншими країнами", - пояснили у міністерстві.

Україна стала 30-ю та другою країною поза Європейським Союзом після Норвегії, яка взяла участь у проекті з використання технології блокчейн для надання транскордонних державних сервісів.

Україна як кандидат у ЄС поступово впроваджуватиметься у цю інфраструктуру та розширюватиме мережу транскордонних крипто-платежів.

"Інтеграція України в Європейський Блокчейн Партнерства посилить спільну роботу над впровадженням технології блокчейн до державних реєстрів та сервісів. Крім того, воно сприятиме створенню високоефективного регуляторного середовища, зокрема, для ринку віртуальних активів", - зазначив Борняков.

Ініціатором приєднання до ЄБП стали організації "Blockchain4Ukraine" та "Віртуальні активи України". Вони надіслали листа голові комітету Урсуле фор дер Ляєн і отримали відповідь із запрошенням стати спостерігачем.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1231 | Додав: admin | Теги: україна, система, Європа, Блокчейн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]