Пт, 2024-04-19, 02:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Жовтень » 18 » До програми NASA з освоєння Місяця приєднається Японія
07:39
До програми NASA з освоєння Місяця приєднається Японія

Уряд Японії прийняв рішення приєднатися до програми Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) з освоєння Місяця, яка передбачає висадку на супутнику Землі до 2024 року, передає УНН із посиланням NHK, яке приводить рішення, що було прийнято в п'ятницю на засіданні кабінету міністрів Японії.

“Ми вирішили взяти участь в програмі, будучи союзниками США і маючи з ними міцні зв’язки”, — наводить японське суспільне телебачення слова прем’єр-міністра Сіндзо Абе. На думку глави японського уряду, його країна “внесе вклад в розширення рубежів людства”.

NASA навесні оголосило про те, що нова програма освоєння Місяця отримала назву Artemis. Вона буде складатися з трьох етапів: перший (Artemis 1), що передбачає непілотований політ встановленого на SLS корабля Orion навколо Місяця і його повернення на Землю, запланований на другу половину 2020 року. Другий етап (Artemis 2) — обліт природного супутника Землі з екіпажем на борту — намічений на 2022 рік. На третьому етапі (Artemis 3) NASA розраховує здійснити висадку астронавтів на Місяць в 2024 році.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1462 | Додав: adminA | Теги: Японія, місяць, освоєння, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]