Сб, 2024-04-20, 09:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Травень » 18 » До року ув’язнення засудили екс-президента Франції
00:09
До року ув’язнення засудили екс-президента Франції

Апеляційний суд Парижа засудив колишнього президента Франції Ніколя Саркозі до одного року реального позбавлення волі та двох років умовно у справі про торгівлю впливом – у так званій справі про прослуховування. Про це повідомляє France24.

У справі, окрім екс-президента, фігурують його адвокат Тьєррі Ерзог та колишній суддя Жільбер Азібер.

Зазначимо, що колишній лідер Франції відбуватиме покарання не у в'язниці, а вдома з електронним браслетом.

Спочатку вирок Саркозі було винесено у березні 2021 року в Парижі. Його визнали винним у корупції та торгівлі впливом та засудили до трьох років в'язниці, зокрема, два роки умовно.

За версією слідства, Саркозі обіцяв допомогти судді Азіберу в здобутті посади в князівстві Монако в обмін на конфіденційну інформацію про перебіг розслідування незаконного фінансування його передвиборчої кампанії з боку французького дому L'Oreal. Слідчі з 2013 вели прослуховування телефонних розмов політика.

Звинувачення у корупції, зловживанні впливом та причетності до порушення таємниці слідства Ніколя Саркозі були пред'явлені у 2014 році.

Ніколя Саркозі обіймав посаду президента Франції з 2007 до 2012 року. Процес проти нього вважається в країні унікальним, оскільки в усій історії П'ятої республіки, що ведеться з 1958 року, жоден колишній глава держави не поставав перед судом через звинувачення в корупції.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1119 | Додав: admin | Теги: Суд, в’язниця, екс-президент, Франція, Саркозі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]