Пт, 2024-04-19, 11:32
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 20 » Довести, що на Землі відбувався зсув полюсів, змогли вчені
00:37
Довести, що на Землі відбувався зсув полюсів, змогли вчені

земля зсув полюс Команда геологів на чолі з доктором Россом Мітчелом з Інституту геології і геофізики Китайської академії наук проаналізували зразки вапняку з Італії й змогли довести, що близько 84 мільйонів років тому на Землі відбулося істинне блукання полюсів.

У вапняку крейдового періоду (145,5-65,5 млн років тому) міститься велика кількість кристалів магнетиту, які зберігають сліди магнітного поля. Завдяки цьому можна дізнатися його зарядженість у різні роки та положення магнітних полюсів Землі.

Відповідно до цього дослідження близько 84 мільйонів років тому полюси Землі зсунулись приблизно на 12 градусів, а впродовж наступних 5 мільйонів років повернулися у початкові позиції. Джо Кіршвінк, професор Каліфорнійського технологічного інституту зазначає:

"Уявіть собі Землю з космосу. Істинне блукання полюсів виглядає так, ніби Земля нахилилася на бік, але насправді це не так. Оскільки кора плаває поверх рідких ядра і мантії, то не планета нахиляється, а всього лише зовнішня тверда оболонка".

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1359 | Додав: admin | Теги: зсув, земля, полюс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]