Пт, 2024-04-19, 02:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Другий корабель зниклої експедиції Франкліна знайшли в Арктиці
09:26
Другий корабель зниклої експедиції Франкліна знайшли в Арктиці

У льодах Арктики знайшли уламки другого корабля зниклої в ХІХ столітті британської експедиції, якою керував сер Джон Франклін. Кораблі, що вийшли в 1845 році з Британії, вирушили в недосліджені полярні місця арктичного регіону. Всі члени заходу загинули, 1847 року кораблі були затерті торосами.

В північній частині Канади виявлені уламки другого наукового судна, що входило до складу технічного забезпечення арктичної експедиції сера Джона Франкліна. У 1847 році два корабля не повернулися з Арктики, про долю 129 моряків і вчених нічого не було відомо. У світовій географії дані дослідження арктичної зони отримало назву Franklin’s lost expedition. В Канаді виявлені фрагменти флагманського корабля "Терор", його основа знаходиться на глибині 24 метрів.

Фрагменти були виявлені за допомогою глибинного лазерного сканера 3 вересня поблизу острова Бичі (бухта Нунавут) екіпажем науково-дослідного судна "Мартін Бергман".

З історії відомо, що Франклін в 1845 році зробив четверту за рахунком експедицію, перебуваючи у віці 59 років, для дослідження невідомої частини Північно-Західного проходу. У "Терора" добре збереглися всі три щогли, люки корпусу задраєні.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1839 | Додав: adminA | Теги: арктика, корабель, зникла експедиція франкліна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]