Пт, 2024-04-26, 05:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 5 » ДСП проти МДФ: відмінності, особливості та нюанси використання цих матеріалів
19:12
ДСП проти МДФ: відмінності, особливості та нюанси використання цих матеріалів

ДСП проти МДФ: відмінності, особливості та нюанси використання цих матеріалів

дсп мдф відмінності використання матеріал ДСП і МДФ є сучасними представниками натурального дерева. Дані матеріали стали гідними наступниками натурального деревного масиву, який з розвитком сучасних технологій почав втрачати свої позиції і все більше використовуватися в якості декорацій. Окрім того, придбати такий матеріал дуже просто, так плитні матеріали ДСП у Львові можна замовити онлайн за допомогою спеціалізованого ресурсу tomek.lviv.ua. Тут, за посиланням https://tomek.lviv.ua/catalog/plitni-materiali/dsp/ вам запропонують відмінну якість за дуже конкурентною ціною на ринку, так що проблем із купівлею не повинно виникати.

Від деревного масиву до ДСП і МДФ

Втрата позицій деревного масиву не є випадковим явищем. Меблі з натурального дерева виходять:

  • габаритними;
  • дорогими;
  • примхливими.

Такі меблі не можна встановлювати в занадто вологі приміщення або покривати їх непотрібними лаками та фарбами. Серед переваг інтер'єру даного виду можна виділити його довговічність, природність і естетику.

Меблі, зроблені на фабриках із штучних деревних матеріалів, виходять зовсім іншими. Все залежить від типу використаного полотна. В цілому, слід зазначити, що такі меблі не бояться впливу природних факторів і невибагливі в експлуатації.

Також слід зауважити, що вони коштують значно дешевше меблів із натурального дерева. Це дозволяє встановлювати їх в приміщеннях, що не вимагають особливого дизайну та стилю інтер'єру. Такими приміщеннями є:

  • дитяча або підліткова кімната;
  • спальня;
  • балкон.

Відмінності ДСП і МДФ

До цих пір ми перераховували способи застосуванням меблів, зроблених зі штучних деревних матеріалів. Але, що ж відрізняє їх, якщо вихідна сировина одна і та ж?

Перша відмінність криється в способі виробництва даних матеріалів. ДСП виготовляється шляхом заводського пресування деревної стружки. В даному процесі використовуються смоли, лаки і клеї, які можуть нести загрозу здоров'ю людини, якщо виробник не буде приділяти увагу їхній якості.

дсп мдф відмінності використання матеріал

Даний варіант деревного матеріалу не підходить для виробництва екологічних меблів. До того ж, меблі з ДСП не відрізняються своєю міцністю і стилем. Найчастіше інтер'єр, зроблений з даного матеріалу, прикрашає адміністративні будівлі або робочі офіси.

МДФ теж проводиться за допомогою пресування. Однак, в даному випадку пресування гаряче. Деревні стружки щільно склеюються між собою під впливом температури і без використання додаткових клеючих засобів.

Короткий висновок

Тепер, коли ви знаєте всі нюанси, ми впевнені, що зможете вибрати оптимальний матеріал для ваших потреб. У той же час, незалежно від вашого рішення, чудовим помічником для вас стане інтернет-ресурс tomek.lviv.ua, який пропонує якісні плитні матеріали - глянцеві МДФ, ДСП, ДВП і МДФ.

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1451 | Додав: admin | Теги: матеріал, відмінності, використання, ДСП, МДФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]