Чт, 2024-03-28, 15:55
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 17 » Джихадисти готують теракти у Берліні та Дрездені
11:07
Джихадисти готують теракти у Берліні та Дрездені

Німецькі органи безпеки отримали інформацію про підготовку радикальними ісламістами терактів на території Німеччини. Як можливі цілі атак називаються вокзали в Берліні та Дрездені

Як повідомляє інтернет-видання Spiegel Online, відразу декілька іноземних спецслужб передали відповідну інформацію своїм німецьким колегам, передає DW.

Крім того, згідно з перехопленими спецслужбами даними листування кількох відомих міжнародних джихадистів, у цих колах обговорюється можливість проведення теракту під час чергової демонстрації руху Pegida.

"Ми сприймаємо відомості про можливі теракти максимально серйозно", - цитує видання високопоставленого співробітника служб безпеки. Як наголошується в повідомленні Spiegel Online, поліція буде більш посилено контролювати вокзали у великих німецьких містах.

Міністерство внутрішніх справ Німеччини у свою чергу зазначило, що відповідна інформація надходить до служби безпеки за "різними напрямами".

"Німецькі служби безпеки зроблять все необхідне, щоб забезпечити дієвий захист населення", - цитує агентство AFP голову МВС Німеччини Томаса де Мез’єра (Thomas de Maiziere).

За його словами, "становище серйозне, є приводи до занепокоєння і необхідність вжити запобіжні засоби, але немає приводів до паніки і нагнітання страхів".

Нагадаємо, унаслідок теракту в редакції гумористичного журналу Charlie Hebdo у Франції загинули 12 людей. Відповідальність за теракт взяла на себе єменська філія "Аль-Каїди". Напад на редакцію журналу було скоєно у зв'язку з тим, що Charlie Hebdo публікував карикатури на пророка Мухаммеда.

У розшук за підсумками розслідування були оголошені брати Шериф і Саїд Куаші. 9 січня їх виявили за 50 км на північ від Парижа. Терористів застрелили під час штурму друкарні, де вони забарикадувалися.

Практично одночасно зі спецоперацією з ліквідації братів Куаші французькі силовики провели штурм будівлі магазину кошерних продуктів біля Венсанських воріт у Парижі. Там 32-річний ісламіст Амеді Кулібалі, який за день до того застрелив співробітницю поліції, захопив заручників. Його вбила поліція. Під час теракту загинули чотири людини.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11062 | Додав: admin | Теги: теракт, Дрезден, джихадисти, берлін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]