Чт, 2024-04-25, 08:59
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Травень » 15 » Експортувати зерно готовий допомогти Україні уряд Канади
00:09
Експортувати зерно готовий допомогти Україні уряд Канади

зерно Уряд Канади висловив готовність допомогти Україні вивозити зерно, заблоковане в країні через російську агресію. Про це заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

"Ми маємо переконатись, що зерно буде відправлене по всьому світу, - заявила міністерка закордонних справ Канади. - Якщо цього не відбудеться, мільйони людей відчують голод". За її словами, Канада готова надсилати свої кораблі до європейських портів, щоб допомогти доставити українське зерно за призначенням.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок також заявила про важливість забезпечення логістики для поставок зерна з України. 50 мільйонів людей в Африці та на Близькому Сході зіткнуться з голодом в наступні місяці, якщо не розв'язати питання поставок, заявила посадовиця.

Тим часом, відновити роботу портів в Одеському регіоні закликає Всесвітня продовольча програма Організації Об’єднаних Націй. У зверненні опублікованому на офіційній сторінці організації минулої п’ятниці 6-го травня, наголошують, що продукти харчування, які виробляються в Україні, повинні вільно надходити до решти світу, допоки глобальна криза голоду у світі не вийшла з-під контролю.

Нагадаємо, що в Німеччині завершилась триденна зустріч міністрів країн "Групи семи". За результатами зустрічі, в якій також взяли участь міністри закордонних справ України та Молдови, посадовці виступили із низкою заяв, зокрема на підтримку України, закликали до більшої економічної та політичної ізоляції Росії а також наголосили на важливості координації з подолання енергетичної та продовольчої криз в світі, які викликала війна.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1288 | Додав: admin | Теги: уряд, експорт, зерно, Канада, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]