Пт, 2024-04-19, 01:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Травень » 17 » Єллоустонський вулкан: почалося виверження
19:30
Єллоустонський вулкан: почалося виверження

Вулкан в Єллоустонському національному парку починає вивергатися. Як повідомили вчені, тут вже стався перший великий викид магми.

Математичні моделі дослідників дають невтішний прогноз. За їхніми прогнозами, потужність виверження вулкана може скласти приблизно 1375 тисяч мегатонн в тротиловому еквіваленті. Це рівносильно вибуху 23 тисяч ядерних бомб.

Якщо це станеться, то близько 70% території США зникне з лиця Землі.

Виверження вулкана може привести до масштабного танення льодовиків і всесвітнього потопу. Кілька днів стовпчики термометрів показуватимуть на 15 градусів вище норми, після чого на планеті різко похолодає на 30 градусів.

За інформацією вчених, з цієї причини океани на півночі замерзнуть, а разом з ними узбережжя. Згідно з прогнозом вчених, 250 мільйонів чоловік загине практично миттєво через стихійні лиха, а 4 млрд не проживе і 5 років.

На даний момент найбільш “кривавим” вважається виверження вулкана Тамбора, яке призвело до загибелі мінімум 80 тисяч осіб.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1484 | Додав: adminA | Теги: вулкан, Єллоустонський, виверження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]