Сб, 2024-04-20, 04:55
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Грудень » 13 » Енергетичні напої викликають депресію та безсоння
00:12
Енергетичні напої викликають депресію та безсоння

енергетичний напій Вчені вважають, що необхідно терміново знизити дозволені норми кофеїну та таурину, які викликають небезпечні ускладнення.

Споживання енергетичних напоїв зростає у всьому світі. Однак це викликає все більше побоювань щодо потенційних ризиків для здоров'я. Поруч із кофеїном (32 мг/100 мл) у них широко використовуються такі активні компоненти, як таурин (4000 мг/л) і D-глюкуронолактон (2400 мг/л).

"Ці компоненти енергетичних напоїв пов'язані з підвищеним ризиком безсоння, занепокоєння, депресії, імпульсивності", — пишуть автори дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Nutriens ("Поживні речовини").

Вони оцінили вплив кофеїну, таурину та D-глюкуронолактону залежно від випитої кількості енергетичних напоїв та фізичних якостей споживача. Виявилося, що такі напої, які містять від 80 до 160 мг (1,14–4 мг/кг м) кофеїну,  викликають порушення сну.

Результати дослідження показали, що споживачі з масою тіла 40 кг наражаються на ризик порушень сну при вживанні від 250 мл і більше. А споживання 500 мл і більше цих напоїв може спричинити інші проблеми зі здоров'ям. Ті, хто важить близько 60 кг і вживає понад 250 мл напоїв, також частіше страждають від порушень сну. Однак споживання менш як 500 мл не викликає ризики для здоров'я.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1169 | Додав: admin | Теги: енергетичний, депресія, безсоння, напій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]