Ср, 2024-04-24, 22:39
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 17 » ЄС побоюється скасовувати візи через війну на Донбасі
16:55
ЄС побоюється скасовувати візи через війну на Донбасі

У ЄС є сумніви щодо надання Україні безвізового режиму через конфлікт на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Ми дуже добре рухаємося за графіком реформ - почали видавати біометричні паспорти, у нас є всі необхідні системи і бази даних", - сказав він.

"Але що турбує європейські столиці? Деякі райони Донецької та Луганської областей контролюються терористами, в ЄС побоюються, що бойовики теж зможуть користуватися безвізовим режимом. Так що питання не в тому, чи успішно ми проводимо реформи", - додав глава МЗС.

За його словами, це є складовою російського сценарію.

"У ЄС є побоювання у сфері безпеки. І це один з російських сценаріїв. У європейських столицях кажуть: як можна давати Україні безвізовий режим, якщо там не контролюють кордон", - підкреслив Клімкін.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко очікує від ЄС рішення про надання безвізового режиму для громадян України на Ризькому саміті Східного партнерства в травні цього року, що дасть змогу до кінця поточного року його запровадити.

12 січня президент першим в Україні отримав біометричний паспорт. "Цей паспорт - це останній крок, який Україна повинна була зробити, щоб отримати безвізовий режим з ЄС", - сказав він.

Прийом заявок на оформлення біометричних паспортів також стартував по всій країні. Наразі найбільше робочих місць, де має проводитися прийом документів для біометрики, встановлено в Києві. В більшості інших міст сканери відбитків встановлено в обласних управліннях ДМС.

Оформлення біометричного паспорта за стандартною процедурою коштуватиме 518,15 грн. Оформлення паспорта за стандартною процедурою займе 20 днів. Прискорена процедура – 7 днів – оформляється за ставкою подвійного мита та реєстраційних послуг, при тій же вартості бланка (261 + 340 + 174,3 = 775,3 грн).

Зазначимо, Верховна Рада України і Європарламент 16 вересня 2014 року в синхронному режимі ратифікували Угоду про асоціацію. Угода також має бути ратифікована в кожній країні ЄС окремо.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11189 | Додав: abel | Теги: конфлікт на Донбасі, ЄС, україна, безвізовий режим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]