Сб, 2024-04-20, 03:37
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 21 » Генасамблея ООН: Порошенко зустрівся з низкою світових лідерів
10:26
Генасамблея ООН: Порошенко зустрівся з низкою світових лідерів

Президент Петро Порошенко провів офіційні зустрічі із лідерами США, Туреччини, Латвії, Хорватії, Аргентини, Нової Зеландії та Японії у рамках сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Про це повідомляє прес-служба президента.

Так, під час зустрічі президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом глави двох держав обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих у ході п’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, зокрема у сфері лібералізації торгівлі.

Президент України також запросив турецькі компанії взяти участь у приватизації українських підприємств.

Співрозмовники домовилися про проведення найближчим часом українсько-турецької робочої групи з питань енергетики.

Ердоган наголосив, що Туреччина й надалі надаватиме Україні підтримку у питанні відновлення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави як у двосторонньому, так і багатосторонньому вимірах. Він також підкреслив, що відновлення діалогу з Росією не вплине на позицію Туреччини щодо невизнання анексії Криму і засудження порушення прав кримських татар.

Із японським прем'єром Сіндзо Абе Порошенко обговорив залучення фірм та інвесторів з Японії у сферах енергетичної безпеки, інфраструктури та екології.

"Петро Порошенко подякував главі японського Уряду за незмінну позицію Японії щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, у тому числі в рамках головування країни у "Великій сімці", - йдеться у повідомленні прес-служби президента.

Також під час першої за 16 років зустрічі лідери України та Аргентини обговорювали співробітництво у енергетичній сфері, ракетно-космічній та авіабудівній галузі й сільському господарстві.

Президент Аргентини Маурісіо Макрі повідомив про урочисте відзначення у 2017 році 120-ї річниці перших українських поселень у його країні.

За підсумками зустрічі із віце-президентом США Джозефом Байденом президент Порошенко повідомив про домовленість щодо надання 1 млрд доларів кредитних гарантій для України.

"Гарна новина з Нью-Йорка. Україна отримає 1 мільярд доларів кредитних гарантій. Про це домовилися на зустрічі з віце-президентом Джозефом Байденом", - написав він у Facebook.

В ході зустрічі на полях 71-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй Порошенко також подякував США за посилення санкцій проти Росії.

"Ми домовилися активізувати дипломатичні зусилля для припинення російської агресії проти України", - повідомив він.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд з трибуни ООН укотре пообіцяв зробити все можливе разом з німецьким канцлером Ангелою Меркель задля встановлення миру в Україні.

Напередодні Порошенко зустрівся з прем’єр-міністром Нової Зеландії Джоном Кеєм та з кандидатом в президенти США Хілларі Клінтон.

Нагадаємо, Петро Порошенко перебуває з візитом у США, де бере участь в роботі 71-ї Генасамблеї ООН. Виступ президента на засіданні ГА ООН відбудеться 21 вересня.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1807 | Додав: adminA | Теги: генасамблея оон, Порошенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]