Чт, 2024-04-25, 16:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Серпень » 23 » Голлівудський фільм китайський кінопрокат піддав цензурі
00:03
Голлівудський фільм китайський кінопрокат піддав цензурі

міньйони У всьому світі нові "Міньйони" (англійська назва Minions: The Rise of Gru, українське "Посіпаки: Становлення лиходія") зібрали вже $833,6 млн. Це найкращий показник за такий період для сімейного кіно за весь час пандемії коронавірусу та один із найкращих за історію сучасного анімаційного кіно. До мільярда доларів залишилося зовсім небагато і, швидше за все, відсутні $166,4 млн. або хоча б частину цієї суми дасть Китай, в якому фільм вийшов у прокат 19-го серпня.

Ось тільки одна заковика - у США та Європі сюрпризом для прокатників виявилася навала у кінотеатри підлітків-косплеєрів, які приходили на перегляди у костюмі та з шарфом Грю. Дійшло до того, що такого роду атракціон глядачів заборонили і білетерам довелося влаштовувати фейс-контроль. У Китаї, де влада останнім часом взялася за "виховання" підлітків у "правильному дусі", такого допустити не могли і китайський глядач побачив цього вікенду "свою" версію, в якій поліція в результаті перемагає злочинців.

В оригінальному фільмі наставник Грю, Вілл Карнадж уникає правосуддя, інсценувавши свою смерть. Але у версії, випущеній у Китаї, його спіймала поліція і засудили до 20 років тюремного ув'язнення, де, як каже доданий текст, вдається до своєї "пристрасті до акторської майстерності", "створивши театральну трупу". Щодо Грю, то він "повернувся на правильний шлях", стверджує альтернативний фінал, ігноруючи реальність попередніх фільмів франшизи.

Справа тут у тому, пояснює французьке видання, що телевізійні та кінороботи, як китайські, так і іноземні, мають пройти цензурний комітет, перш ніж їх можна буде транслювати у Китаї, і "Міньйони" це не перший випадок, коли іноземний фільм модифікується, щоб відповідати тому, що влада вважає більш "здоровими" цінностями, зокрема, для фільмів, призначених для молодої аудиторії.

Раніше цього року фінал культового фільму Девіда Фінчера «Бійцівський клуб» (1999) з Бредом Піттом та Едвардом Нортоном у головних ролях також було змінено для його трансляції на китайській платформі Tencent Video. Як зазначено в тексті наприкінці фільму, поліція зірвала зловісні плани головного героя. Також при поверненні до Китаю на потоковій платформі американського серіалу "Друзі" у лютому діалоги, що нагадують про гомосексуалізм персонажа, були видалені.

Категорія: Шоу-бізнес і кіно | Переглядів: 1257 | Додав: admin | Теги: кінопрокат, китай, міньйони, цензура, фільм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]