Сб, 2024-04-27, 04:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Вересень » 18 » Гострий дефіцит кави і цукру може викликати засуха
00:22
Гострий дефіцит кави і цукру може викликати засуха

засуха Шведські вчені попередили про майбутню нестачу кави та цукру. Її причиною може стати посуха, яка буде викликана серйозними кліматичними змінами.

Дослідники зі Стокгольмського інституту довкілля опублікували доповідь, в якій повідомляється, що до 2099 року до 59% урожаю основних сільськогосподарських культур можуть бути знищені посухою.

В першу чергу потепління торкнеться виробництва кави і цукру. Постачання цукрової тростини скоротяться на 58,5%, урожай кави сорту арабіка знизиться на 45,2%, а сорту робуста – на 23,5%. Позитивні зміни покаже тільки пшениця – її врожаї збільшаться на 14%.

На думку вчених, найбільш згубний вплив на продовольчу промисловість в світі надасть екологічна ситуація в Китаї, США і Бразилії. Через збої в постачаннях з цих держав ситуація прийме критичний характер, що може привести до народних хвилювань.

Нагадаємо, в травні 2020 року міжнародна команда екологів і фахівців з вивчення Землі зійшлися на думці, що до 2300 рівень Світового океану підніметься на п’ять метрів. А минулого тижня американські вчені повідомили, що до 2060 року через зміни вітрів в Європу прийде екстремальна погода.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1326 | Додав: admin | Теги: цукор, засуха, дефіцит, кава | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]