Чт, 2024-04-25, 21:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Вересень » 21 » Гранітні надгробні пам'ятники: що варто знати
14:13
Гранітні надгробні пам'ятники: що варто знати

Гранітні надгробні пам'ятники: що варто знати

Скульптури, призначені для цвинтарних ділянок, роблять з різноманітних гірських порід. Зараз особливо великий попит спостерігається на гранітні пам'ятники. І в цьому немає нічого дивного, адже цей матеріал має безліч переваг, які і зробили його популярним. Окрім того, перейшовши за посиланням https://spokij.com.ua/pamyatnyky/podvijni/ ви зможете навіть обрати подвійні пам'ятники та інші варіанти онлайн. Спеціалізована компанія "Спокій", якій належить сайт spokij.com.ua, професійно займається виготовленням надгробних пам’ятників та їхнім встановленням, а тому результатом співпраці ви неодмінно залишитеся задоволені, як втім і ціною на послуги.

гранітний пам'ятник

Чому обирають гранітні пам'ятники?

Це пояснюється позитивними властивостями, якими славляться пам'ятники з граніту. До їхнього списку входять:

  • презентабельність;
  • гідна якість обробки, що відрізняє цю породу від мармуру та інших. При бажанні, пам'ятнику можна придати бажаний вигляд, не докладаючи до того істотних зусиль. У процесі виконання своїх обов'язків професіонал не ризикує зіпсувати кам'яну брилу, допустивши появ тріщин або відколів. Така ймовірність зведена до мінімуму при виточуванні. Іноді фахівці вирізають на поверхні риси обличчя, візерунки або інші мотиви. Замовник має право попросити виконати індивідуальну роботу, якщо замовить пам'ятники з граніту за індивідуальним замовленням;
  • здатність зберігати стійкість до негативних впливів зовнішнього середовища. Пам'ятник з граніту не втрачає первісної привабливості через окисленість середовища та раптові температурні перепади;
  • досить висока міцність, завдяки якій готова річ прекрасно витримує як суворі морози, так і посушливу літню пору;
  • невибагливість в обслуговуванні. Щоб монумент зберігав привабливий вигляд, власнику зовсім не обов'язково витрачати багато часу та сил.

З представленої інформації можна зробити висновок - на сьогоднішній день кам'яні меморіальні об'єкти найкращим чином підходять для установки на місцях поховання.

Як вибрати та купити пам'ятник з граніту?

Перед тим, як придбати постамент, потрібно почекати деякий час, щоб земля осіла і утрамбувалася. Якщо ви встановите обеліск відразу ж після похорону, то сильно ризикуєте. Після усадки він може деформуватися, а в гіршому випадку - розвалитися. Іноді потрібно почекати кілька місяців, в інших ситуаціях - пару років. Період залежить від ґрунту, який є в конкретній локації.

Якщо ви збираєтеся замовити онлайн пам'ятну споруду, зробіть виміри. Особливу важливість для скульптора представляють такі параметри:

  • довжина;
  • ширина ділянки.

В процесі вимірювань абсолютно неприпустимо виходити за межі виділеної території, в іншому випадку є ризик нажити проблеми з власниками ділянок, розташованих в безпосередній близькості.

Іноді потрібно не просто поставити новий постамент, а замінити ним старий. В першу чергу займіться утилізацією колишньої споруди. Демонтувати її не так вже й складно: прибрати застарілі фотографії, таблички, розділити конструкцію на окремі шматки (для цього найзручніше використовувати кувалду і лом). Частинами її буде виносити набагато легше.

Звертаючись в спеціалізовану компанію "Спокій", ви з легкістю зможете замовити пам'ятники з граніту, ціна на які варіюється в широких межах, що залежить, головним чином, від обраної породи. Існує два основних види:

  • синтетичний;
  • натуральний.

Перший варіант має низку особливостей. По-перше, у нього зерниста структура. По-друге, є чітко виражений малюнок.

гранітний пам'ятник

Цей різновид відрізняється підвищеною міцністю, а тому статуї, виконані з нього, виходять більш надійними та довговічними. Цілком природно, що ціна на меморіал із природної сировини буде вищою, ніж на виріб зі штучного каменю.

Синтетичний різновид користується великою популярністю в силу своєї економічності. Він може похвастатися такими вагомими особливостями, як:

  • низька теплопровідність;
  • повна відсутність радіоактивного фону;
  • підвищена стійкість навіть до дуже значних навантажень;
  • простота та легкість обробки і так далі.

Висновок

Виготовлення пам'ятників з граніту - це тонка робота, яку краще довірити професіоналам. Якщо ви плануєте придбати плиту з портретом, перегляньте зразки, щоб знайти підходящий варіант. Обговоріть форму та інші параметри зі співробітником, який буде займатися виконанням проекту.

Після установки меморіалу стежте за його чистотою, регулярно протираючи поверхню м'якою ганчіркою. Щоб протягом довгого часу він зберігав первісний вигляд, рекомендується використовувати спеціальні засоби по догляду.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1336 | Додав: admin | Теги: гранітний, Пам'ятник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]