Пт, 2024-04-26, 12:31
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Квітень » 15 » Гроші для відбудови України знайшли США
00:11
Гроші для відбудови України знайшли США

Сполучені Штати працюють над можливістю спрямування заблокованих російських активів на відновлення зруйнованої інфраструктури в Україні, і разом із союзниками обговорюють, як можна залучити на це заморожені $300 мільярдів центробанку рф.

Про це заявила в четвер під час Форуму партнерства США-Україна заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд. "Серед іншого, ми працюємо над тим, аби росія заплатила за те, що вона зруйнувала", - зауважила Нуланд.

Вона підкреслила, що за підтримки американського Конгресу Мін’юст США має нові повноваження для використання незаконних активів, конфіскованих у російських олігархів — для допомоги у відбудові України.

"У лютому ми оголосили про перший транш у розмірі $5,4 мільйона за цим повноваженням, і буде ще більше оголошень пізніше", — зауважила заступниця держсекретаря Сполучених Штатів.

Вона також зауважила, що зараз «продовжуються дискусії щодо близько $300 мільярдів активів російського центробанку, заморожених нами та нашими союзниками».

Нагадаємо, адміністрація президента Байдена в березні 2022 року створила так звану групу Task Force KleptoCapture на базі Міністерства юстиції США. Серед її головних завдань — застосування санкцій проти російських олігархів та конфіскація їхніх незаконно зароблених активів у відповідь на вторгнення рф в Україну.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1155 | Додав: admin | Теги: США, україна, гроші, відбудова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]