Чт, 2024-03-28, 12:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Травень » 3 » Інформаційна стаття про настільні плити і їх види
15:07
Інформаційна стаття про настільні плити і їх види

Щоб заощадити місце на кухні, дачі або в гуртожитку, потрібна плита індукційна настільна. Її також можна використовувати на відкритому повітрі, наприклад, на терасі. Компактна панель працює від електромережі. Компанії випускають техніку з 1, 2, 3 і 4 конфорками. Це дозволяє підібрати оптимальний варіант. Враховуйте: для приладів такого типу потрібна спеціальний посуд. Девайси забезпечуються механічними або сенсорними панелями управління з дисплеєм. Перший варіант коштує дешевше, другий - дозволяє регулювати температуру з точністю до одного градуса.

Види

Крім індукційних девайсів, виробники випускають дискові і спіральні моделі. Варіант з чавунними дисками нагрівається повільніше, ніж з спіралевіднимі, але довше зберігає тепло. Спіральна електроплита настільна потребує ретельного догляду: залишки їжі потрапляють під нагрівальний елемент. Вибору представлені і газові моделі. Вони менш екологічні, оскільки забруднюють повітря продуктами згоряння. Деякі девайси суміщені з духовою шафою, завдяки чому можна готувати випічку, запечені страви.

Матеріал покриття

Компанії постачають прилади покриттям з емалі, нержавіючої сталі або склокераміки. Плита з емальованим шаром має низьку ціну, але нестійка до подряпин і механічних пошкоджень. Склокераміка - відмінна риса індукційних пристроїв. Вона не боїться подряпин, але чутлива до відколів. Більш надійний варіант - з нержавіючої сталі. Цей матеріал стійкий до механічних пошкоджень. Деякі моделі покривають матовою сталлю. На ній не видно подряпин.

Інші характеристики

Судячи з відгуків користувачів, зручні апарати з функцією таймера: таку електричну плиту настільну варто купити, щоб виставляти час роботи пристрою заздалегідь. Звуковий сигнал сповіщає про закінчення готування. Деякі прилади оснащуються функцією запам'ятовування налаштувань для приготування різних страв. Газові девайси обладнані самозапалом . Щоб запалити вогонь, досить повернути ручку. При виборі звертайте увагу на потужність. Ця характеристика впливає на швидкість нагріву конфорок і на енергоспоживання. Зручна плита - з датчиком нагріву: температура відображається на дисплеї. Прилади оснащуються захистом від перепадів напруги: спрацьовує функція автоматичного відключення, що продовжує термін служби девайса і забезпечує пожежобезпечність. У газових варіантах передбачена опція контролю газу: якщо вогонь випадково згасне, робота автоматично припиниться.

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1831 | Додав: adminA | Теги: настільні плити | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]