Пт, 2024-04-19, 13:15
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Листопад » 1 » Іншій державній організації передадуть функції Укрпатенту
00:22
Іншій державній організації передадуть функції Укрпатенту

укрпатент Кабінет Міністрів України розпорядженням № 943-р передав функції Національного органу інтелектуальної власності (НОІВ) від Укрпатенту до державної організації “Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій” (УКРНОІВІ). Вона стане суб'єктом, що виконує такі функції, з 8 листопада 2022 року, пише Мінекономіки.

"Інституційні зміни, ухвалені Кабінетом Міністрів - це крок з реалізації реформи державної системи правової охорони інтелектуальної власності та наші зобов'язання на шляху до членства у ЄС. Ці зміни мають покращити інвестиційний клімат в Україні та забезпечити технологічний розвиток держави.

Створення потужного ІР офісу дозволить державі сприяти українському винахіднику, бізнесу, компаніям ефективно розвивати свої напрацювання, мати змогу нарощувати капітали і заробляти гроші за рахунок нематеріальних цінностей. Ми маємо створити таке середовище, щоб розробник та бізнес були зацікавлені забезпечувати охорону прав інтелектуальної власності саме в Україні", - наголосила Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

В Уряді обіцяють зберегти кадровий потенціал кваліфікованих експертів, які наразі мають належний досвід в цій сфері.

"Для ефективної та безперервної роботи українського ІР офісу буде забезпечено максимальне збереження експертного потенціалу патентного відомства, його розширення та постійне підвищення кваліфікацій працівників. Реалізовуючи кроки України як кандидата у члени ЄС, ІР офіс керуватиметься у своїй діяльності принципами прозорості, фаховості, відкритості та постійного діалогу з професійним середовищем", -  зазначила очільниця українського ІР офісу Олена Орлюк.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1189 | Додав: admin | Теги: Організація, державна, укрпатент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]