Пт, 2024-03-29, 00:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Листопад » 16 » Із реструктуризацією боргу України РФ погодилася та запропонувала "кращі умови", заявив Путін
18:47
Із реструктуризацією боргу України РФ погодилася та запропонувала "кращі умови", заявив Путін

 Російська Федерація запропонувала реструктуризувати борг України на три роки.

Про це в понеділок, 16 листопада, заявив президент РФ Володимир Путін в рамках саміту країн G20 Антальї (Туреччина), передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це кращі умови, ніж пропонував Міжнародний валютний фонд (МВФ).

"Ми не просто погодилися з реструктуризацією українського боргу, ми запропонували кращі умови цієї реструктуризації, ніж від нас просив МВФ", - сказав він журналістам в Антальї.

"Нас просили перенести цей платіж на наступний рік. Я сказав, що ми готові піти на глибшу реструктуризацію: готові піти на те, щоб цього року взагалі не отримувати ніяких грошей, а в наступному році отримати мільярд, в 17-му - ще мільярд і в 18-му - ще мільярд", - додав російський президент.

Він також зазначив, що МВФ намагався умовити Росію перенести платежі з боргу України на 2016 рік.

Путін також пояснив, що "саме для того, щоб забезпечити отримання грошей, повернення цих грошей, для того, щоб не ставити Україну в складне становище", Росія зробила, на думку президента РФ, "несподівану пропозицію партнерам".

Також Путін заявив, що західні партнери, мовляв, "повинні підкріпити віру в українську економіку відповідними гарантіями".

"Якщо наші партнери вважають, що кредитоспроможність України зростатиме, і нас у цьому переконують, значить, вони вірять в це, а якщо вірять, то хай дадуть гарантії. А якщо не здатні дати гарантії, то, значить, вони не вірять у майбутнє української економіки", - сказав він журналістам в Антальї.

Нагадаємо, в грудні 2013 року президент РФ Володимир Путін і тодішній президент України Віктор Янукович домовилися про надання позики у розмірі 15 млрд доларів, 3 з яких режим Януковича отримав.

У листопаді 2014 року Путін заявив, що Росія не висуватиме до України вимоги достроково погасити взятий Януковичем кредит на 3 млрд доларів.

27 серпня 2015 року стало відомо про досягнення домовленості між владою України і зарубіжними приватними кредиторами, зокрема, про те, що кредитори спишуть 20% українських боргових зобов'язань. Також Кабмін списав майже 4 млрд доларів боргу, і в наступні 4 роки Україна не гаситиме тіло кредиту.

Голова українського уряду Арсеній Яценюк заявив, що позиція Кабінету міністрів полягає в тому, що Російська Федерація, яка не приєдналася до комітету кредиторів України, не отримає кращих умов за борговими зобов'язаннями України, ніж інші кредитори.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1888 | Додав: adminA | Теги: реструктуризацієя боргу України, Путін, кращі умови, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]