Чт, 2024-03-28, 19:58
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Червень » 6 » Як безкоштовно ввезти авто з ЄС в Україну
10:26
Як безкоштовно ввезти авто з ЄС в Україну

З 25 листопада 2018 року Митним кодексом передбачено нові правила тимчасового ввезення на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією для особистого користування.

Тимчасове ввезення громадянами-НЕРЕЗИДЕНТАМИ транспортних засобів з іноземною реєстрацією дозволяється на строк до одного року без внесення грошової застави. (ч.1, ч.2 ст.380 Митного кодексу).

Тимчасове ввезення громадянами-РЕЗИДЕНТАМИ легкових автомобілів дозволяється на строк до одного року після сплати всіх митних платежів (ч.4 ст.380 Митного кодексу).

Громадяни-РЕЗИДЕНТИ, які перебувають на тимчасовому консульському обліку консульській установі України за кордоном, мають право тимчасово ввозити один транспортний засіб строком до 60 днів протягом календарного року БЕЗ СПЛАТИ митних платежів (за умови подання документів, що підтверджують право власності) (ч.4 ст.380 Митного кодексу).

Громадянам-РЕЗИДЕНТАМ дозволяється ввозити в режимі транзиту автомобілі за умови внесення грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при розмитненні (ч.1 ст.381 МК).

Громадяни-НЕРЕЗИДЕНТИ мають право ввезти автомобілі з іноземною реєстрацією в режимі транзит без сплати грошової застави (ч.1 ст.381 МК).

Таким чином, на сьогодні БЕЗ СПЛАТИ ГРОШОВОЇ ЗАСТАВИ ТА МИТНИХ ПЛАТЕЖІВ автомобіль з іноземною реєстрацією може бути ввезено:

– громадянами, які перебувають на ТИМЧАСОВОМУ КОНСУЛЬСЬКОМУ ОБЛІКУ. Строк перебування автомобіля в Україні до 60 календарних днів протягом року;

– громадянами, які перебувають на ПОСТІЙНОМУ КОНСУЛЬСЬКОМУ ОБЛІКУ. Строк перебування автомобіля в Україні до одного року.

Усі інші способи ввезення для резидентів «платні».

При цьому, тимчасово ввезені транспортні засоби можуть використовуватися на митній території України ВИКЛЮЧНО ГРОМАДЯНАМИ, ЯКІ ЇХ ВВЕЗЛИ.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1507 | Додав: adminA | Теги: ЄС, безкоштовно, авто, ввезення, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]