Пт, 2024-03-29, 09:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Травень » 19 » Як формується планетна система в деталях вдалося зняти вченим
13:26
Як формується планетна система в деталях вдалося зняти вченим

Використовуючи два потужних телескопа на Гаваях, астрономи розглянули планетну систему, що знаходиться в процесі формування. Раніше в ній помітили три планети, проте цього разу вчені їх не виявили.

Йдеться про планетарну систему, яка формується навколо зірки LkCa 15 – зірки типу T Тельця, що знаходиться від нас в 473 світлових роках. Раніше у зірки знайшли три планети, проте в новому дослідженні, яке використало спостереження телескопа "Субару" і Обсерваторії Кука, фахівці не виявили даних планет.

Як відомо, новостворені зірки оточені диском з пилу, каменів і газу, з якого потім утворюються планети. Передбачалося, що LkCa 15 оточена трьома супер-Юпітерами, але зараз – завдяки новим спостереженнями – дослідники визначили, що світло, яке раніше прийняли за світло від планет, насправді виходило від диска (а точніше, від видимого краю секції диска в формі арки).

Втім, все це не означає, що у LkCa 15 в принципі немає планет. Дослідники допускають можливість існування планет навколо зірки, однак вони невеликі і тьмяні, так що їх поки не вдається детектувати. (Вчені відзначають, що продовжать шукати дані тіла. Якщо їх вдасться виявити, як очікується, фахівці зможуть більше дізнатися про формування планетних систем, зокрема про формування нашої Сонячної системи.).

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1506 | Додав: adminA | Теги: планетна, система, Формування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]