Чт, 2024-04-25, 23:21
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 7 » Як стати іншою людиною?
08:15
Як стати іншою людиною?

Багато людей час від часу замислюються над тим, щоб докорінно змінити своє життя і стати іншою людиною. У кожного для цього є свої причини. А що значить стати іншою людиною? Адже практично кожен день ми чуємо те, що всі люди різні, але рівні. Рівність - в цілому досить цікаве і конфліктне питання. Але повернемося ж до бажання стати іншою людиною. Чи раціонально воно? Чи необхідно дійсно стає іншою людиною? Може, для початку спробувати хоча б стати людиною?

Останнє питання можна вже з повною впевненістю зробити девізом розвитку суспільства нашого століття. Стати людиною! Якщо розглядати це питання ні з точки зору біології, а з погляду формування духовних, моральних цінностей, то можна з'ясуватися, що дійсно людей, як таких, на планеті Земля практично не існує. Скажете - песимістично. Та ні ж - реалістично. На жаль, але це так.

З точки зору біологів, всі люди представляють собою набір певних клітин, які формуються в організм. Ними ж прийнято стверджувати, що людська особа - це тварина. І не можна з цим не погодитися. Але хотілося б додати до цього деяку ремарку: людина дійсно є твариною в тому випадку, якщо вона не є нічим як особистість, не наповнена духовністю, світоглядними якостями і іншими, супутніми ознаками.

Недарма все ті ж науковці стверджують, що людина є самою розумною істотою на планеті Земля. Варто задуматися над тим, для чого ж людині дано мозок і навіщо він наділений умінням мислити?

Розвиток людини - це, в першу чергу, розвиток її мозкової діяльності, в процесі якого формувалися відділи головного мозку і опрацьовувалися їхні функції. Мислення - найяскравіший результат цього розвитку.

Оскільки весь світ розвивається циклічно, така формула може бути застосована і для обґрунтування системи розвитку людини. Твердження науковців про те, що сформувалася в древніх цивілізаціях лімбічна система мозку - перша з усіх сформованих, знайшла своє відображення в людях сьогоднішнього часу.

Згідно з принципами роботи даної системи людина, перш за все, піклується про задоволення своїх тварин потреб і існує на інстинктивному рівні. Як популярна останнім часом фраза "Думай серцем!"! Вчитися думати серцем потрібно, жити, підкоряючись не інстинктам, а розумним принципам — необхідно!

Звичайно, домінування лімбічної системи у сучасної людини не так виражено, як у древньої. Але якщо не надавати цьому значення і не робити ніяких рішучих дій, то її вплив буде постійно збільшуватися, що і призведе до остаточної деградації суспільства.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1966 | Додав: adminA | Теги: розвиток, людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]