Чт, 2024-04-25, 23:55
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 9 » Як вибрати перший автомобіль: поради
16:37
Як вибрати перший автомобіль: поради

У наші дні автомобіль - не розкіш, а зручний засіб пересування. Причому, завдяки різноманітним авто-кредитам, досить-таки доступний засіб пересування. Отже, іспити в автошколі здані, права отримані. Здавалося б, залишилося лише взяти кредит, купити машину, і можна їздити. Однак, все не так просто. Може, на жаль, а може і на щастя.

Перша машина - це той автомобіль, який, можливо, запам'ятається на все життя. Зазвичай саме за кермом першого засобу пересування початківець водій бореться зі своїми страхами, невпевненістю, стикається з першими успіхами і невдачами. Тому вибирати саме цей засіб пересування потрібно з розумом. Нижче наведено кілька порад експертів, з якими слід було б ознайомитися перед покупкою машини.

Перш за все, варто подумати про розміри автомобіля. Не варто вибирати дуже громіздкий або довгий, ним буде значно складніше управляти. Кращий варіант - компактна, маневрена машина, яку водієві-початківцю буде простіше "відчути".

Найбільш важлива річ в автотранспорті (як і в будь-якому транспорті) - його безпека. Це не означає, що варто тут же встановлювати всі можливі системи, які "врятують від усього". Звичайних і всім звичних ременів і подушок безпеки буде більш, ніж достатньо. Водії, які мають труднощами з паркуванням, можуть придбати парктроніки. Однак їм варто пам'ятати, що ця опція навряд чи врятує від випадкового удару об бордюр, та й настирливий писк може дратувати незвиклу людину.

Наступний пункт пов'язаний з відомим багатьом суперечкою - що ж краще, автомат чи механіка? Безумовно, для великих міст з їхніми постійними пробками і безліччю світлофорів найзручніше буде автоматична коробка передач. Як і для початківців водіїв.

Знову ж таки повертаючись до теми безпеки. Для першої машини важливіше якісна гума і отримана страховка, а не додаткові функції на кшталт роздільного клімат-контролю, потужних колонок або ж чогось подібного. Само собою, автомобіль повинен бути зручним, однак, перш за все — безпека.

Інше спірне питання - яку ж взяти машину, нову або ж стару? Хтось спеціально купує транспортний засіб з пробігом, пояснюючи це тим, що її буде не дуже шкода при появі дрібних пошкоджень; хтось вважає, що водій повинен бути першим господарем свого автомобіля. Тут, як то кажуть, кожному своє.

Зазначені вище поради можна вважати основними при виборі машини. І все ж, варто пам'ятати, що машину, перш за все, водій вибирає, ґрунтуючись на власній думці і власних перевагах.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1844 | Додав: adminA | Теги: автомобіль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]