Пт, 2024-03-29, 03:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 12 » Яка зброя необхідна Україні розповіли британські експерти
09:50
Яка зброя необхідна Україні розповіли британські експерти

 Озброєння української армії "не відповідає" нинішньому конфлікту на Донбасі, тому Україна потребує більше бронетехніки і високоточної ракетної зброї. До такого висновку дійшли дослідники Міжнародного інституту стратегічних досліджень, повідомляє DW.DE.

У їхній доповіді щодо світового військового балансу сил говориться про те, що Збройним силам України потрібно більше бронетехніки та високоточних ракетних комплексів. Окрім того, легалізація добровольчих батальйонів, які, як зазначається в документі, "відіграли ключову роль у бойових діях", також стане "значним викликом" для Києва.

"Тактика і доктрини, які домінували з 1990 року та дісталися, головним чином, у спадок від радянської епохи, зазвичай не підходять для сьогоднішніх бойових дій в міських умовах і серед населення", - зазначається в доповіді. У документі говориться також про те, що "лише невелика частина армії та військово-повітряних сил України перебувають у бойовій готовності". Сьогодні українська армія використовує застарілу техніку для поповнення своїх втрат, але щоб воювати більш тривалий час, їй потрібне сучасніше обладнання, додають дослідники.

Нагадаємо, 9 лютого президент США Барак Обама після переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель заявив, що поки не прийняв рішення про постачання летальних озброєнь в Україну. Американський лідер відзначив, що США підуть на такий крок, якщо дипломатичні зусилля проваляться. Обама також вказав на те, що США і Європа вдадуться до "відповідних заходів" щодо Росії у випадку, якщо переговори по Україні 11 лютого, які заплановані в Мінську, не увінчаються успіхом.

Того ж дня глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр підтвердив: якщо нинішні зусилля з мирного врегулювання ситуації в Україні не матимуть успіху, мова може знову зайти про постачання зброї Києву. 

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 11080 | Додав: admin | Теги: британські експерти, зброя, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]