Сб, 2024-04-27, 06:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Листопад » 3 » Який вигляд мав "вампір" з XVIII ст. показали вчені
00:15
Який вигляд мав "вампір" з XVIII ст. показали вчені

Аналізуючи ДНК, судмедексперти створили реконструкцію обличчя «вампіра», який мешкав у XVIII столітті.

Наприкінці XVIII століття в Грізуолді, штат Коннектикут, США, був похований чоловік, чиї стегнові кістки були розміщені навхрест. Це свідчить про те, що місцеві жителі вважали, що він вампір. Однак про нього мало було відомо. Через 200 років аналіз ДНК допоміг вченим відновити його зовнішній вигляд і довів, що генетично чоловік був людиною (а не вампіром).

вампір XVIII ст.

Провівши аналіз ДНК, судмедексперти з компанії Parabon NanoLabs дійшли висновку, що на момент смерті чоловікові (кодове ім’я останків — JB55) було близько 55 років, і він страждав від туберкульозу. Використовуючи програмне забезпечення для 3D-реконструкції обличчя, судмедексперт з’ясував, що у JB55 була світла шкіра, карі очі, каштанове або чорне волосся, а ще ластовиння.

вампір XVIII ст.

Схрещені кістки стегна. Зображення надано: MDPI, Базель, Швейцарія

Грунтуючись на розташуванні ніг та черепа в могилі, дослідники підозрюють, що в якийсь момент тіло було викопано та перепоховано. Такі ритуали часто пов’язують із тим, що людину за життя вважали вампіром. Історично так склалося, у вампіризмі підозрювали померлих від туберкульозу.

Останки JB55 знайшли з відділеними стегновими кістками, які схрестили на грудях. Таким чином, забобонні люди сподівалися, що небіжчик не зможе ходити і нападати на живих.

Археологи виявили останки “вампіра” у 1990 році. У 2019 році судмедексперти витягли його ДНК та прогнали через онлайн-генеалогічну базу даних. Виявилося, що JB55 насправді був людиною на ім’я Джон Барбер, бідним фермером, який помер від туберкульозу. Прізвисько JB55 було засноване на епітафії, написаній на його труні мідними цвяхами. Вони позначали його ініціали та вік на момент смерті.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1191 | Додав: admin | Теги: вампір, XVIII ст. | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]