Ср, 2024-04-24, 03:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Червень » 27 » Ярош: у Порошенко та Гройсмана часу вже небагато
15:27
Ярош: у Порошенко та Гройсмана часу вже небагато

Патріотам України не варто в умовах незакінченої війни з РФ займатися активною революційною діяльністю, оскільки це загрожує державності й національній безпеці. Так вважає народний депутат, колишній голова "Правого сектору" Дмитро Ярош.

"... В умовах зовнішньої агресії ми Україну можемо втопити в крові. Нема великої проблеми будь-яку владу прибрати, а влада у нас, на жаль, і зараз слабка. Але відкрити зараз ще фронти… Ну ми ж добре знаємо історію: тільки-но українці починають воювати на два-три фронти - ми завжди програємо", - заявив він в ефірі ток-шоу Миколи Княжицького на телеканалі "Еспресо.TV".

"Тому я зараз не прихильник якихось революційних дій", - наголошує Ярош.

За його словами, спершу варто "розібратися з тим, що на фронті". Для того ж щоб "навести порядок у тилу" поки що достатньо і мирних засобів, впевнений він. "А я займаюсь фронтом, це моя зона відповідальності", - стверджує політик.

Зокрема, зараз він лобіює прийняття закону по Добровольчу армію, яку може бути створено за моделлю традиційного козацького суспільного устрою України та естонського "Кайстеліту". "... Отака армія буде одним із вирішальних факторів національної безпеки і оборони, при тому з мінімальними фінансовими витратами, бо це знову ж таки потенціал волонтерський можна задіювати", - говорить Ярош.

Водночас, він звертає увагу на першочерговості перемоги у війні з російською гібридною армією, як основного напрямку політики вищих органів державної влади. "У них не дуже багато часу лишилося - і у Порошенка, і у Гройсмана… Бо ступінь радикалізації в суспільстві зростає. Причому на Сході люди більше живуть війною, тому у них нема таких настроїв: прийти на Київські пагорби і всіх розстріляти. Це більше на Заході, причому в таких собі цільових аудиторіях, особливо серед хлопців, які пройшли війну і відчувають оцю несправедливість, - пояснює свою точку зору Ярош. - Бо підняти українців на соціалці неможливо - тарифи можуть бути і в десять разів більші – це дуже погано, безумовно, але люди будуть терпляче виживати. А от коли вони відчувають несправедливість - це було і на Помаранчевій революції, і зараз на Майдані - от коли відчувають тотальну несправедливість, тоді піднімаються".

При цьому Ярош відмовився критикувати Порошенка "під час війни", зауваживши лишень, що логіка прийняття рішень нинішньої української владної еліти є радше бізнесовою, аніж політичною. "Мені здається, що тут проблема не Порошенка, а всієї отої старої політичної еліти, що вони більше бізнесмени, ніж державні діячі. І вони по-бізнесовому підходять до вирішення тих питань, які мали б нести загальнодержавне, загальнонаціональне навантаження, - робить висновки нардеп. - Згадати хоч питання введення воєнного стану. Це теж були бізнесові речі".

Натомість, на його переконання, "неможливо Росію перемогти, не мобілізувавши всі ресурси народу - людські, матеріальні тощо".

Окрім створення й розвитку Добровольчої армії, на що після прийняття спеціального закону піде ще один-два роки, на думку Яроша, для перемоги у війні з РФ варто "піднімати рівень наших спецслужб (і це вже частково відбувається)", "підвищувати обороноздатність нашої країни", а також готуватися до "проведення у слушний момент миттєвої воєнної операції (як це було в Хорватії свого часу)". До того ж, проти путінського режиму, вважає політик, слід активно використовувати "ісламський фактор, який існує в Росії, і рух спротиву на Північному Кавказі, і китайський фактор у Сибіру".

Як вже повідомлялося, 28 грудня 2015 року Ярош з низкою однодумців відокремився від "Правого сектору" й заснував свій новий рух "Державницька ініціатива Яроша" (ДІЯ).

Бойовим крилом ДІЯ є Українська добровольча армія (УДА), тоді як Добровольчий український корпус (ДУК) на чолі з Андрієм Стемпіцьким ("Летун") лишився в підпорядкуванні ПС.

Замість Яроша партію ПС очолив Андрій Тарасенко ("Пилипась"). За його словами, попереднє керівництво розглядало ПС радше як широку громадську силу, тоді як це має бути повноцінний учасник виборчого процесу, від чого раніше відмовлявся ПС.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1990 | Додав: adminA | Теги: Ярош, Порошенко та Гройсман, часу вже небагато | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]