Чт, 2024-03-28, 18:01
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 14 » Юнкер впевнений, що ЄС впорається з будь-якою кризою - доповідь
14:58
Юнкер впевнений, що ЄС впорається з будь-якою кризою - доповідь

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що за минулий рік ситуація в Євросоюзі не покращилася, і доведеться багато працювати для виходу з кризи, додавши, що ЄС ніколи не буде єдиною державою, пише Інтерфакс-Україна.

Юнкер закликав ЄС захистити свою економіку від демпінгу та інших зовнішніх загроз

"Багато говорять про екзистенційну кризу, дуже багато сфер, в яких недостатньо співробітництва між членами ЄС, часто переважають національні інтереси", - зазначив Жан-Клод Юнкер у середу, 14 вересня, в Європарламенті, виступаючи з доповіддю про стан союзу.

"Європейська інтеграція не може бути нав'язана всупереч волі народів. Європа не повинна перетворюватися на однорідну масу. Вона живе своїм різноманіттям", - сказав глава Єврокомісії.

"Єврокомісія у жодному разі не прагне підмінити собою держави ЄС. Ми тут не для того, щоб руйнувати. Ми тут, щоб будувати. Ми хочемо кращої Європи. І Європа не повинна ніколи бути однією державою", - додав Жан-Клод Юнкер.

"Іноді можуть з'являтися розломи, тріщини, фрагментація, які створюють ґрунт для популізму. Але популізм не вирішує проблем, навпаки, він створює проблеми", - заявив Жан-Клод Юнкер, маючи на увазі підйом націоналістичних настроїв на континенті, зокрема вихід Великобританії з союзу.

Жан-Клод Юнкер знову виступає за необхідність створення спільних збройних сил Європейського Союзу. Про це він заявив під час свого щорічного виступу "Стан Європейського Союзу" в рамках пленарного засідання Європейського парламенту, передає УНІАН.

"Європа має бути сильнішою, повинна мати сильнішу точку зору щодо нашої оборони. Ми не можемо більше залежати від поодиноких сил індивідуальних держав-членів. Разом ми повинні гарантувати захист наших інтересів. За десять років ми брали участь у більш ніж 30 військових та цивільних місіях. Але у нас немає постійної структури, без цього ми не в стані працювати ефективно. Ми повинні мати європейську штаб-квартиру, і тому ми повинні працювати у напрямку спільних збройних сил", - сказав Юнкер.

На його переконання, такі збройні сили будуть доповнювати збройні сили НАТО.

"Більше європейської оборони в Європі не означає менше трансатлантичної солідарності", - наголосив президент ЄК. Також Юнкер вважає, що така співпраця принесе і економічні зиски. У цьому зв’язку президент ЄК запропонував створити до кінця року європейський оборонний фонд, щоб "активно стимулювати дослідження та інновації у цій сфері".

При цьому у своєму виступі Юнкер не говорив про конкретні загрози, зауваживши тільки про конфлікт у Сирії, наслідки якого на собі відчуває ЄС.

"Ми повинні мати європейського міністра закордонних справ. Для Сирії необхідна європейська стратегія. ЄС повинен сидіти за столом переговорів щодо майбутнього Сирії", - наголосив він.

Це не вперше, коли президент ЄК висловлюється за створення спільних збройних сил ЄС – цю ідею він просуває з початку 2015 року. Загалом виступ Юнкера був присвячений різним аспектам стану Європейського Союзу.

Ідея створення спільних збройних сил Європи не є новою, проте для її втілення бракує єдності думок щодо зовнішніх загроз країн-учасниць Євросоюзу.

Політологи, котрі схильні до аналогій з міжнародною ситуацією напередодні Другої світової війни, наполягають на появі серед економічно розвинених держав континентальної ("старої") частини європейського континенту умовної "путінської коаліції", яка виступає за відмову від продовження і розширення санкцій стосовно режим, який править у РФ.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1766 | Додав: adminA | Теги: криза, ЄС, юнкер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]