Пт, 2024-03-29, 03:10
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 14 » Кабмін готує бюджет: вчителям і лікарям підвищать зарплати
14:51
Кабмін готує бюджет: вчителям і лікарям підвищать зарплати

Кабінет міністрів України в рамках виконання вимог Конституції та Бюджетного кодексу України має намір завтра, 15 вересня, внести на обговорення до парламенту проект державного бюджету на 2017 рік.

Про це, відкриваючи засідання уряду, повідомив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Завтра ми вносимо проект бюджету на 2017 рік, - сказав Гройсман. - Сьогодні всю необхідну роботу Міністерство фінансів має завершити. А завтра, думаю, у другій половині дня, щоб вчасно внести бюджет до парламенту".

Гройсман нагадав, що пріоритетами проекту бюджету є фінансування оборони, безпеки, реалізація інфраструктурних проектів, особливо будівництво доріг, а також проектів енергоефективності, підтримка аграріїв і фінансування освіти.

"В освіті і охороні здоров'я буде підвищення (зарплат - ред.) на 20-30%, - сказав Гройсман.- Ми пропонуємо реальне зростання зарплат, який буде забезпечений зростанням економіки".

Гройсман підкреслив, що запропонований урядом бюджет буде чесним. "Я також чекаю, що з боку опонентів буде чесний підхід, а не фантастичний, який нерідко намагаються нав'язати суспільству, - зазначив глава уряду. - У нас два завдання - забезпечити економічне зростання і підвищити стандарти життя громадян. Кожна гривня, зароблена в бюджет, буде віддана українським громадянам. Кожна гривня буде інвестована в зростання економіки. Використання кожної гривні буде відкрито для громадян".

В Україні відзначається зростання ВВП, зниження інфляційних процесів і пожвавлення економічної ситуації, що дозволяє уряду наповнювати бюджет і підвищувати якість життя українських громадян, повідомив Гройсман.

"Ми бачимо за кілька кварталів і перше півріччя цього року зростання ВВП. Ми бачимо пожвавлення в економічному середовищі. Ми маємо уповільнення інфляційних процесів. Ми можемо говорити про фінансування всіх витрат, соціально важливих, - сказав Гройсман. - Разом з тим, за всіма цифрами я бачу, наскільки людям сьогодні важко. Але деякі позитивні сигнали дозволяють говорити про те, що співпраця з президентом та парламентом дасть нам можливість наповнити бюджет та інвестувати в якість життя українського народу, громадян".

Нагадаємо, 12 вересня Гройсман заявив, що уряд представить до Верховної Ради проект бюджету на 2017 рік "чи не вперше вчасно". "Це буде чесний бюджет. Він буде зрозумілий по доходах і видатках", - пообіцяв Гройсман.

МЕРТ прогнозує зростання ВВП України в 2016 р. 1% за інфляції 14,1%, його прискорення до 3% в 2017 р. та інфляцію 8,1%

Валовий внутрішній продукт України в 2016 році збільшиться на 1% за інфляції 14,1%, а в наступному році, багато в чому завдяки поліпшенню зовнішньої кон'юнктури та інвестицій, зростання економіки прискориться до 3% на тлі уповільнення інфляції до 8,1%. Такий прогноз озвучив перший віце-прем'єр-міністр економічного і соціального розвитку та торгівлі Степан Кубів.

"У 2016 році ми очікуємо зростання ВВП на рівні до 1%, зростання споживчих цін на 14,1% грудень до грудня, а може, навіть і менше, оскільки ми сьогодні прогнозуємо певні показники з реальної поточної статистики", - сказав він на засіданні уряду в Києві в середу.

"Прогноз на 2017 рік передбачає, що двигунами будуть інвестиції, експорт і збільшення зовнішнього попиту, тобто конкурентоспроможність нашої продукції на ринку зростає", - зазначив Кубів.

За його словами, очікується також продовження міжнародної підтримки України і поліпшення зовнішньої кон'юнктури.

"У такому випадку зростання ВВП прогнозується на рівні 3%, інфляція на рівні 8,1% грудень до грудня, рівень безробіття - 8,7%, зростання реальної зарплати - 5,4%", - сказав перший віце-прем'єр і глава МЕРТ.

При цьому він зазначив, що на цьому прогнозі вибудовується проект держбюджету-2017.

Категорія: Економіка та фінанси | Переглядів: 1786 | Додав: adminA | Теги: Кабмін готує бюджет: вчителям і лік | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]