Пт, 2024-04-26, 16:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Вересень » 24 » Качаємо колесо без насоса: способи
09:12
Качаємо колесо без насоса: способи

Якщо колесо спустило в далекій дорозі, на пустельній трасі, доведеться підключити кмітливість, пише Політека.

Зовсім банальний спосіб — звернутися до водіїв вантажівок. Справа в тому, що будь-яка вантажівка з пневматичними гальмами може подати осушене і очищене повітря з великим тиском по шлангу, який у запасливого водія-далекобійника завжди з собою.

Зараз на багатьох АЗС передбачені пункти для підкачки шин, і, можливо, найпростіше довезти до нього колесо на попутці і так само повернутися назад до своєї машини. Якщо ці методи не підходять, можна спробувати наступні:

1. Аерозольні балончики

Приєднати балончик (будь-який) до ніпеля не так складно. Тиск всередині балона-1,8 -2,8 бару. Важливо, щоб вміст не розчиняв гуму і не застигав, як наприклад, будівельна піна.

2. Гальмівна система

Можна під’єднати вентиль шини до штуцера головного гальмівного циліндра, попередньо осушивши бачок. Після цього починаємо натискати на педаль гальма так, як це зазвичай роблять при прокачуванні гальм при заміні гальмівної рідини.

3. Турбонаддув

Під’єднати шланг до повітряного тракту після турбокомпресора. Тиск наддуву в магістралі між компресором і впускними клапанами звичайних (не спортивних) моторів недостатньо для накачування колеса.

4. Вогненебезпечний спосіб

Просунутим автолюбителям відомий спосіб перекидання бортового кільця через хамп колісного диска за допомогою вибуху парів палива.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1473 | Додав: adminA | Теги: авто, насос, спуск, колесо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]