Сб, 2024-04-20, 15:32
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Серпень » 16 » Канада підтвердила участь у саміті Кримської платформи
00:45
Канада підтвердила участь у саміті Кримської платформи

канада Україна Канаду на саміті Кримської платформи, що відбудеться цього місяця у Києві, офіційно предсталятиме спікер Сенату Джордж Фьюрі. Про це розповів посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Ми отримали офіційне підтвердження, що в Київ для участі у саміті Кримської платформи та відзначенні 30 річниці незалежності України приїде спікер канадського Сенату Джордж Фьюрі", - сказав Шевченко.

Через вірогідне проведення у Канаді дострокових парламентських виборів у вересні, присутність високопоставлених канадських політиків на саміті Кримської платформи було під питанням, оскільки в Канаді на період виборчої компанії діє заборона на участь політиків, які балотуються, у міжнародних заходах. Утім, членів канадського Сенату не обирають народним голосуванням, а призначають на посаду рішенням прем'єр-міністра, тому на сенаторів це обмеження не поширюється. Після розпуску парламенту і до формування нового уряду спікер Сенату - найвища політична посада у країні.

Відкриття саміту Кримської платформи відбудеться в Києві 23 серпня.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Очікується, що Кримська платформа буде представлена в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1341 | Додав: admin | Теги: саміт, україна, платформа, участь, Канада, кримська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]