Пт, 2024-04-26, 02:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Жовтень » 6 » Карпатський екологічний центр створять на горі Піп Іван
16:39
Карпатський екологічний центр створять на горі Піп Іван

На базі обсерваторії на горі Піп Іван, що на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей, створять Карпатський екологічний центр, повідомили на урядовому порталі.

Відповідний договір був підписаний заступниками Міністра освіти та науки, Міністра екології та природних ресурсів, ректором Прикарпатського національного університету та директором Карпатського національного природного парку.

Мета Карпатського екологічного центру – збереження біологічного і ландшафтного різноманіття, природної та культурної спадщини Чорногірського масиву. Там, зокрема, будуть проводити фоновий екологічний моніторинг та наукові дослідження, потрібні для збереження дикої природи.

Довідка: гора Піп Іван (Піп Іван Чорногі́рський або Чорна Гора) — одна з найвищих вершин українських Карпат. Її висота 2028 метрів.

На вершині гори знаходяться руїни польської астрономо-метеорологічної обсерваторії, яку частково відновили та використовують, як туристичний притулок, відомий під назвою “Білий слон”.

Варто зазначити, що вершина гори вкрита переважно субальпійською рослинністю, чагарниками ялівцю сибірського, рододендрона карпатського, сосни гірської, а на схилах — ялинові ліси (до висоти 1500—1600 метрів). Також на вершині росте наскельниця лежача, що покриває значні простори. Цвіте з травня по серпень.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1582 | Додав: adminA | Теги: створення, екологічний, Піп Іван, гора, Карпатський, центр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]