Пт, 2024-04-19, 12:43
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Березень » 27 » Каскадом геомагнітних збурень на Землі загрожує велетенська діра на Сонці
06:46
Каскадом геомагнітних збурень на Землі загрожує велетенська діра на Сонці

Днями фахівці обсерваторії сонячної динаміки НАСА зафіксували на світилі велетенську структуру, через яку витікає потік сонячного вітру.

Саме через цю корональну діру, що саме тепер повернена до Землі, як прогронозують вчені, уже з середини цього тижня наша планета опиниться в полоні магнітних бур.

Сонячний вітер має надзвичайну швидкiсть -- до 1000 км/с. Отож перший удар заряджених сонячних частинок, за прогнозом науковців, ми відчуємо вже цього четверга, а далі геомагнітні бурі набиратимуть сили і сягнуть максимуму з 28 по 31 березня.

Відгомін їх відчуватиметься ще й у перші дні квітня. "Заряджені частинки сонячного вітру провокують не лише яскраві сяяння у небі над полярними регіонами планети, а й збурення захисної оболонки Землі -- магнітосфери, -- каже Володимир Кажанов, астрофізик. -- Поява корональних дір фіксується за допомогою зображень, отриманих у рентгенівському діапазоні завдяки супутникам.

Нині фахівці мають інформацію про можливі магнітні бурі задовго до їх появи. Унаслiдок рiзких змiн параметрiв магнiтного поля Землi, як досліджено, утворюється своєрiдний бiогеорезонанс, через що змiнюються фiзiологiчнi та функцiональнi характеристики людського організму: частота пульсу й дихання, параметри кров'яного тиску, м'язова та розумова активнiсть, увага, швидкiсть реакцiї, пам'ять тощо.

За статистикою, до 70% iнфарктiв, гiпертонiчних кризiв та iнсультiв стається саме пiд час магнiтних бур. Але більшість здорових, фізично загартованих людей магнітних бур навіть не помічає".

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1819 | Додав: adminA | Теги: каскад, геомагнітна, сонце, Діра, загроза, корональна, буря, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]