Пт, 2024-03-29, 15:11
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 24 » "Католицьким священиком" оголосила себе жінка
00:20
"Католицьким священиком" оголосила себе жінка

Генеральний вікарій архидієцезії Санта-Фе (штат Нью-Мексико) вчергове наголосив, що "рукоположення" жінок недійсні і незаконні.

Як повідомляє Catholic News Agency, така заява пролунала 18 жовтня після того, як жінка з міста Альбукерке оголосила, що була висвячена на католицького священика.

"Церква не вважає дійсними спроби висвячення жінок, і такі дії тягнуть за собою екскомуніку". Дієцезія Санта-Фе також долучила самозвану "священнослужительку" на ім’я Енн Тропеано до свого офіційного списку схизматичних «церков», які не перебувають у єдності зі Святим Престолом.

жінка католик священик

У 2007 році Конгрегація віровчення ухвалила рішення, згідно з яким будь-хто, хто "спробував би дати свячення жінці, так само як і жінка, яка би спробувала їх отримати, зазнає відлучення latae sententiae" (тобто автоматично, силою самого закону).

Дійсний Кодекс канонічного права своєю чергою чітко вказує, що висвяченим може бути лише охрещений чоловік. У 1976 році Конгрегація віровчення видала декларацію Inter insigniores, у якій вважала за необхідне нагадати, що Церква не вважає себе уповноваженою допускати жінок до свячень.

Апостольський лист святого Івана Павла ІІ Ordinatio Sacerdotalis, виданий у 1994 році, остаточно закріплював вчення про те, що священиками можуть бути лише чоловіки.

Енн Тропеано, що бореться за «рівність жінок», але при цьому чомусь називає себе «отець Енн», належить до невизнаної Церквою спільноти «Асоціація Римо-Католицьких жінок-священиків». Цей рух почався у 2002 році з незаконних свячень семи жінок. Станом на 2020 рік асоціація нараховує понад 250 жінок, які вважають себе «дияконами», «священниками» і «єпископами». Попри те, що Ватикан заявив про екскомуніку учасниць асоціаціїї, вони не визнають її, стверджуючи, що є вірними членами Церкви.

Самопроголошена "священнослужителька" часто говорить про свою єзуїтську духовну формацію та симпатію до єзуїтської духовності, стверджуючи, що прагне бути не просто священиком, а належати до єзуїтів (у яких немає жіночої гілки згромадження).

Її «свячення» відбулися 16 жовтня у приміщенні єпископального собору святого Йоана в Альбукерку. Наступного дня вона "служила" Месу у лютеранській церкві святого Павла.

Влітку 2022 року Тропеано планує вирушити у промотур, щоб переконувати людей у можливості жіночих свячень. Вона також хоче зустрітися з Папою Франциском, який, на її думку, є "людиною молитви", щоб він почув "історії покликаних жінок з усього світу" і "зняв заборону говорити про це, дозволивши діяти Святому Духові".

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1296 | Додав: admin | Теги: католик, жінка, Священик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]