Чт, 2024-04-25, 11:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Вересень » 17 » Казанок, в якому скандинави ховали людей, знайшли у Норвегії
07:39
Казанок, в якому скандинави ховали людей, знайшли у Норвегії

У центральній Норвегії археологи знайшли казанок з римської бронзи, який скандинави використовували як похоронну урну. Вчені думають, що там можуть бути рештки людини.

Скандинави відрізняються від інших європейських народів незвичайною культурою поховання людей. Крім того, що у північних жителів було популярним ховати почесних громадян разом з тваринами, почесних скандинавських воїнів завжди відправляли у інший світ в човні.

Нещодавно в Норвегії археологи виявили ще один ритуальний артефакт. Згідно з дослідженням групи учених з музею Норвезького університету науки і технологій, на Півдні губернії Трьонделаг, що в центральній частині Норвегії, знайшли казанок з римської бронзи, що був надзвичайно популярним предметом побуту в Європі того часу.

Знахідку датую 150−300 роками н. е., і її виявили під величезним каменем за допомогою металодетекторів. Автори відкриття говорять, що навіть один такий предмет, знайдений за всю кар'єру, є вдачею для археологів.

У деяких європейський країнах казанок називали «бойлером», ймовірно, тому, що готували в ньому їжу. Але, коли в результаті торгівлі та обміну цінними речами ця посудина потрапила до Скандинавії, місцеві вирішили використовувати її як похоронну урну.

Імпортні речі типу римської бронзи або скляних глечиків у північних народів, тому вони були доступні тільки для «верхівки» суспільства. Археологи кажуть, що всього в країні знайдено близько 50 таких казанків.

Дослідники також впевнені, що казанок вже використовували, перед тим як помістити його в могилу разом з людським прахом. Попри те, що посудину знайшли у поганому стані, адже вона була сплющеною тиском каменів зверху, вчені сподіваються знайти там біологічні матеріали, на кшталт пасм волосся або рештків кісток.

«Ми ще не досягли дна місця поховання, тому ми можемо зробити нові відкриття ще більш древніх речей. Це було б дуже цікаво, тому що ми так мало знаємо про звичаї поховання тих часів», — говорить керівник розкопок Мо Хенріксен.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1484 | Додав: adminA | Теги: Норвегія, казанок, знахыдка, скандинави, поховання, людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]