Чт, 2024-03-28, 23:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Лютий » 17 » Херсонський кавун та гуцульську бринзу запатентує Україна
15:29
Херсонський кавун та гуцульську бринзу запатентує Україна

Продукти з географічним маркуванням мають унікальні особливості, пов’язані з їх походженням з певного регіону, відображають неповторні традиції, культурну спадщину та історію України. Тож за результатами спільної роботи фахівців Мінагрополітики, Мінекономіки і проекту технічної підтримки ЄС в Україні незабаром зможуть отримати географічні зазначення херсонський кавун, гуцульська бринза і мелітопольська черешня. Передає Національний Промисловий Портал.

Сенс у географічному маркуванні в тому, що продукти з географічним зазначенням значно вище цінуються в країнах Європи як автентичні й високоякісні. Така продукція коштує дорожче, а попит на неї значно вище, ніж на звичайну.

Право на географічне зазначення дозволяє його власникам перешкоджати використанню зазначення третіми сторонами, чиї продукти не відповідають необхідним стандартам. Географічне зазначення, подібно знаку для товарів та послуг, несе певне повідомлення покупцеві — воно говорить, що продукт або виріб було виготовлено в особливому місці, і, відповідно, має деякі характеристики, які можуть бути виявлені тільки в цьому місці.

Сім херсонських організацій вже увійшли до новоствореної Асоціації виробників херсонського кавуна і першим завданням поставили реєстрацію географічного зазначення для своїх кавунів. Також реєстрацію географічного зазначення для своєї продукції вирішили зробити виробники закарпатського сиру і садівники Мелітополя, які вирощують черешню.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 1490 | Додав: adminA | Теги: гуцульська, бринза, україна, патент, херсон, кавун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]