Пт, 2024-03-29, 04:35
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Грудень » 13 » Хто часто працює за комп’ютером, то корисно їсти ці ягоди
18:17
Хто часто працює за комп’ютером, то корисно їсти ці ягоди

Ягода здоров’я та довголіття – саме так називали обліпиху китайські знахарі. У сучасній медицині також не знайдеться тверджень, які б відштовхували корисні властивості обліпихи. Ягода насичена вітамінами, тому рекомендована практично кожному.

Дуже корисна обліпиха для тих, хто тривалий час проводить за екраном монітора. Таким людям особливо потрібен вітамін А. Їх у великій кількості можна отримати через ягоди помаранчевого кольору. Вживання обліпихи може вплинути на нормалізацію зору та здоров'я слизових оболонок ока.

Потребують вітаміну А й ті, хто багато годин водить машину, особливо в темний час. Адже каротин дозволяє швидко адаптуватися до темряви. Вітамін А також є і в моркві, і в болгарському перці.

Важливо зауважити, щоб засвоївся каротин, потрібно вживати ці овочі разом з жиром. Можна поєднувати зі сметаною чи олією. А ось обліпиха має у своєму складі достатньо олії, тому вживати її варто без додаткових жирів.

Вчені також встановили, що обліпиха містить величезну кількість серотоніну. Цей "гормон радості" здатний оздоровити організм, нормалізувати артеріальний тиск. Тому ці ягоди часто входять до складу біологічно активних добавок. А обліпихову олію використовують для створення препаратів, які призначають для лікування виразки шлунка та гастритів, косметичних засобів та різні запальних процесів.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1600 | Додав: adminA | Теги: комп’ютер, обліпіха, користь, їжа, ягода, праця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]