Чт, 2024-04-25, 07:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Липень » 14 » Книжки українською передали до центральної бібліотеки Гельсінкі
00:41
Книжки українською передали до центральної бібліотеки Гельсінкі

Центральна бібліотека Гельсінкі Oodi отримала дорослі та дитячі видання українською мовою. Про це Товариство українців у Фінляндії (ТУФ) повідомило на офіційній сторінці у фейсбуці.

"24 лютого 2022 року змінило пріоритети. Фокус на Україні та хвиля пошукачів тимчасового прихистку зробили українську однією з найпоширеніших мов у Гельсінкі. Це дало зелене світло поличці з україномовною дитячою літературою", — зазначили в ТУФ.

центральна бібліотека гельсінкі

Серед видань — "Сірі бджоли" Андрія Куркова, "Ловитва невловного птаха: Життя Григорія Сковороди" Леоніда Ушкалова,  "Рокада: чотири нариси з історії Другої світової" Олени Стяжкіної, "Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишнього КДБ УРСР" Вахтанга Кіпіані, "Ми ще повернемось! Спогади. Повість. Поезії. Документи. Листування" Юрія Горліса-Горського та інші. Також є переклад українською книжки "У них щось негаразд з головою, у тих росіян" Анни-Лєни Лаурен.

Книгозбірня також отримала дитячі видання, серед них "36 і 6 котів" й "Містельфи" Галини Вдовиченко, переклади творів Туве Янссон на українську мову та інші.

Книжки передали посольство України у Фінляндії та Товариство українців у Фінляндії. На події були пані посол Ольга Діброва та членкиня правління Товариства Наталія Терамає.

Як повідомила директорка  бібліотеки Анна-Марія Сойнінваара, видання поповнять поличку із дитячою та підлітковою літературою, а також створять окрему поличку із виданнями для дорослих.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1230 | Додав: admin | Теги: українська, бібліотека, книжка, гельсінкі, Oodi, Центральна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]