Пт, 2024-03-29, 13:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Серпень » 5 » Коли закладає вуха, що робити
07:21
Коли закладає вуха, що робити

Вуха може закласти у будь-який момент: коли ви подорожуєте літаком чи проїжджаєте поблизу гір або ж просто піднімаєтеся ліфтом, пише 24tv.ua

ЛОР-лікар Катерина Довлатова розповіла, що робити, якщо заклало вуха.

1. На зльоті і під час посадки можна позіхати або ковтати: пити дрібними ковтками, жувати жуйку, смоктати льодяник (а їх часто роздають у літаку)

Маленькій дитині можна дати попити з пляшечки. Це ж допомагає, якщо вуха закладає в ліфті або при будь-якому іншому перепаді висот.

2. Можна зробити масаж барабанної перетинки. Для цього натискаєте на козелок поспіль кілька разів, щільно притискаючи його до зовнішнього слухового проходу.

3. Якщо у вас немає нежиті, то спробуйте подути. Вам потрібно закрити рот, затиснути пальцями ніс і акуратно «видихніть». Повітрю просто нікуди діватися, і він попрямує в слухові труби. Робити це потрібно обережно кілька разів поспіль.

4. Існують спеціальні вушні затички для літака. Їх мета – зробити перепад тиску більш плавним шляхом наявності деяких фільтрів-клапанів. Крім того, вони пригнічують шум.

5. Якщо є нежить, набряк в носі, ці заходи навряд чи будуть ефективними. У таких випадках за півгодини до зльоту краще закапати ніс судинозвужувальним засобом. Обирайте засіб у краплях. Для цього вам потрібно закинути трошки голову назад і трошки нахилити на бік.

Такий спосіб ефективний лише при риніті. Лікар застерігає: краплями не варто захоплюватися і користуватися без необхідності. Крім того, їх не рекомендується використовувати дітям.

6. При алергічному риніті прийміть за годину до зльоту антигістамінний препарат.

7. При наявності хронічної ЛОР-патології або стану після ЛОР-операції, варто проконсультуватися з лікарем про можливість перельоту.

8. У літаку не варто спати як дорослому, так і дитині під час зльоту та посадки. Все через те, що уві сні людина рідше ковтає. Цей метод ефективний при проблемах з слуховим ходом.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1481 | Додав: adminA | Теги: вухо, закладання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]