Чт, 2024-03-28, 15:35
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Травень » 5 » Конструктор зі шрифтом Брайля презентувала компанія LEGO
18:40
Конструктор зі шрифтом Брайля презентувала компанія LEGO

LEGO представила конструктори, створені спеціально для незрячих дітей – кожна деталь в наборі буде виконана з використанням шрифту Брайля. Про це повідомляє сайт компанії.

Проект отримав назву LEGO Braille Bricks. У компанії уточнили, що він з’явився з подачі двох благодійних організацій, які запропонували цю ідею.

Ще в 2011 році випустити спеціальні набори запропонувала Датська асоціація сліпих, а потім, через шість років, – бразильський фонд сліпих імені активістки Доріни Новілл та організації, які захищають інтереси незрячих в Великобританії і Норвегії.

Саме в цих чотирьох країнах пройде тестування наборів. Їх деталі будуть повністю сумісні зі звичайними конструкторами LEGO. Щоб полегшити завдання зрячим вчителям і членам сім’ї, на кожній деталі окрім шрифту Брайля будуть і звичайні зображення символів.

Згідно зі статистикою ВООЗ, яку наводить LEGO, 19 млн дітей по всьому світу страждають від проблем із зором. У 1,4 млн дітей сліпота необоротна.

Очікується, що в магазинах конструктори з’являться в 2020 році. У LEGO відзначають, що одна з цілей проекту – зацікавити дітей вивченням шрифту Брайля.

З тисячами доступних аудіокниг і комп’ютерних програм все менше дітей вивчають шрифт, пояснив голова Європейського союзу сліпих Філіп Шазаль. “Це особливо критично, коли відомо, що навчені шрифту Брайля люди зазвичай більш незалежні, мають високий рівень освіти і з більшою ймовірністю влаштовуються на роботу”, – додав Шазаль.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1511 | Додав: adminA | Теги: конструктор, Брайль, презентація, lego, компанія, шрифт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]