Пт, 2024-04-26, 00:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 14 » Краще ніж вакцини новий захист від COVID-19
00:35
Краще ніж вакцини новий захист від COVID-19

COVID-19 Вчені вигадали новий спосіб зупинити розмноження вірусу SARS-CoV-2 в організмі хворих. Цей спосіб здатний не тільки забезпечити лікування пацієнта, а й захистити від коронавірусу.

Нове антитіло відкрили вчені з Федеральної політехнічної школи Лозанни. Доклінічні експерименти показали повний захист від COVID-19.

Вчені заявили, що виявлене ними антитіло найпотужніше з усіх відкритих нині. Особливі противірусні властивості забезпечуються внаслідок структури антитіла, яке зв'язується зі спайковим білком SARS-CoV-2 в тому місці, яке зазвичай не піддається мутаціям.

Так, антитіло блокує зв'язування спайкового білка з рецептором АСЕ2, який є "головним входом" в клітини. В результаті процес розмноження вірусу припиняється, що запобігає поширенню інфекції по організму.

Під час експериментів на моделях хом'яків антитіло повністю захистило від SARS-CoV-2 у високих концентраціях.

З точки зору профілактики, захист від COVID-19 може зберігатися 4 – 6 місяців.

Ці результати особливо важливі для людей, які не можуть вакцинуватися або для тих, чия відповідь на вакцинацію виявилась низькою. Ці групи населення, а також онкопацієнти можуть бути захищені шляхом ін'єкції антитіл 2 – 3 рази на рік,
– повідомили автори дослідження.

На жаль, точні терміни виходу нового препарату поки що невідомі. Зрозуміло лише те, що до цього ще далеко, оскільки клінічні дослідження запустять лише наприкінці 2022 року.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1326 | Додав: admin | Теги: COVID-19, вакцина, антитіло, захист | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]