Сб, 2024-04-27, 02:12
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Січень » 15 » Кращі для життя планети назвали астрофізики
07:35
Кращі для життя планети назвали астрофізики

 Життя на інших планетах можливе завдяки деяким факторам. Астрономи Університету Вілланова провели дослідження. Про це повідомляє науковий журнал Science Alert.

Планети повинні демонструвати обертання навколо зірок К-класу. Вони мають помаранчевий колір. Аналіз рентгенівського і ультрафіолетового випромінювання показав, що на таких об'єктах можуть бути умови для життя.

З’ясувалося, що зона населеності навколо зірок К-класу менше. Дані порівняли з показниками зірок сонячного типу. Всього близько тисячі помаранчевих зірок знаходяться в межах ста світлових років від Землі. Їх приблизна тривалість життя — 25−80 млрд років. Планетами, які розташовані в зоні населеності, називають Kepler-442 і Kepler-442b.

Зірки К-класу, як стверджують астрофізики, займають проміжну позицію між зірками сонячного типу (зірки G-класу) і численними червоними карликами (зірки М-класу). У помаранчевих зірок різні показники температури. Дані досліджень допоможуть в майбутньому отримати більш детальну інформацію про формування планет.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1530 | Додав: adminA | Теги: життя, К-клас, планета, космос, Зірка, астрофізик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]